Poročila sta se leta 2016. Foto: AP
Poročila sta se leta 2016. Foto: AP

Pet tednov po tem, ko je nekdanja manekenka Jerry Hall vložila zahtevek za ločitev od Ruperta Murdocha, naj bi bila ločitev končana. "Jerry Hall in Rupert Murdoch sta dokončno ločena. Ostajata dobra prijatelja in drug drugemu v prihodnosti želita vse dobro," je bilo zapisano v izjavi. Ta je sicer sledila nekaj ur po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da je Ronald Brot, odvetnik 66-letnice, vložil dokumente, v katerih je Hall sodnika prosila, naj ločitveni primer opusti.

Sorodna novica Jerry Hall vložila zahtevek za ločitev od Ruperta Murdocha

Zakaj se je četrta žena medijskega mogula odločila za to potezo, ni jasno. Nekateri so predvidevali, da se je par odločil, da se o zadevah dogovori brez vpletanja sodišča. Ali sta pred poroko pred šestimi leti podpisala predporočno pogodbo, ni znano, poroča Daily Mail.

Za konec zakona naj bi bili krivi njegovi otroci

Novica o tem, da se bosta Hall in Murdoch, ki sta se sicer pred šestimi leti poročila v Londonu, odpravila po ločenih poteh, je po svetu zaokrožila junija. Nekateri mediji so poročali, da je milijarder zakon končal kar prek elektronske pošte, igralka je vložila zahtevek za ločitev, ločitvene papirje pa so medijskemu mogotcu izročili tik po tem, ko se je udeležil poroke svoje vnukinje.

V zahtevku, vloženem na losangeleškem sodišču, je Hall od Murdocha sicer zahtevala preživnino in poplačilo pravnih stroškov. Kot razlog za ločitev je navedla nepremostljive razlike. Za nenadni konec njunega zakona naj bi bili krivi Murdochovi otroci. 91-letnik je imel sicer na voljo 30 dni, da se na zahtevek odzove.

Sorodna novica 91-letni Murdoch se še četrtič ločuje: konec je tudi zakona z Jerry Hall

Njuna ločitev naj ne bi vplivala na njegove deleže v podjetjih, kot sta Fox News in The Wall Street Journal, saj so delnice njegove družine v podjetjih, ki jih je ustanovil, v varnem skrbništvu.

Medijski mogotec ima sicer šest otrok iz preteklih zakonov. Med letoma 1956 in 1967 je bil poročen z avstralsko stevardeso Patricio Booker, med letoma 1967 in 1999 s škotsko novinarko Anno Mann, od leta 1999 do 2014 pa z na Kitajskem rojeno poslovno žensko Wendi Deng. To je bil Jerryjin prvi zakon. Z rokerjem Mickom Jaggerjem je bila v zvezi več kot dve desetletji, skupaj pa imata štiri otroke.