Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dvoboj naj bi potekal v kletki. Iskrice med njima so sicer vzplamtele junija.

A Zuckerberg je danes objavil, da nič ni še potrjeno. Kot je zapisal na novem družbenem omrežju Threads, je za spopad predlagal 26. avgust.

Musk trdi, da se na dvoboj milijarderjev pripravlja z dviganjem uteži, in sicer v pisarni, saj sicer nima časa, Zuckerberg pa že dalj časa trenira borilne veščine in je letos objavil, da je nastopil na svojem prvem turnirju v veščini ju-jitsu.

"Dvoboj Zuck proti Musk bo potekal v živo na X. Zbrani denar bo šel za vojaške veterane," je v nedeljo sporočil Musk. "Če bo spopad kratek, bom verjetno zmagal jaz. Če pa bo dolg, bi znal on zmagati zaradi vzdržljivosti," je še analiziral svoje možnosti.

Spopad bo potekal v Las Vegasu, kdaj, pa ni znano.

Brezplačna promocija za milijarderja

Zuckerberg je Muskovo objavo danes komentiral: "Jaz sem pripravljen že danes ... ampak on še ni potrdil."

Tudi če dvoboja ne bo, je zbadanje milijarderjev podjetjema obeh prineslo nekaj brezplačne promocije. Začelo se je sicer, ko se je Meta pripravljala na zagon svojega novega družbenega medija Threads, ki je neposredna konkurenca X oz. Twitterju.

Musk je bil do te poteze Mete kritičen, nato pa ga je uporabnik X oz. Twitterja opozoril, naj se pazi, saj Zuckerberg trenira ju-jitsu. Musk je nato izrazil pripravljenost na dvoboj v kletki.