Za Kobejem in Gianno, prav tako nadarjeno košarkarico, žalujejo mnogi. Foto: AP
Za Kobejem in Gianno, prav tako nadarjeno košarkarico, žalujejo mnogi. Foto: AP

V nesreči 26. januarja nad Calabasasom v Kaliforniji je umrlo še sedem ljudi, ki so z 41-letno košarkarsko legendo leteli na trening na njegovo akademijo v Thousand Oaksu. Vzrok nesreče je bila slaba vidljivost.

Sorodna novica TMZ - rumeni portal, ki pri zvezdniških smrtih prehiti tudi policijo

Kot je poročal Los Angeles Times, so šerifovi namestniki, ki so bili prvi na kraju nesreče, s prenosnimi telefoni posneli razbitine in posmrtne ostanke žrtev.

Vanessa Bryant med čustvenim spominskim nagovorom. Foto: AP
Vanessa Bryant med čustvenim spominskim nagovorom. Foto: AP

Po navedbah odvetnika Bryantove se je ta na dan nesreče oglasila pri šerifu in uradno zaprosila, naj se zračni prostor nad območjem nesreče zapre, da se ne bi nadenj mrhovinarsko zgrnili paparaci. Kot je povedal odvetnik, je bilo za Vanesso "ključnega pomena", da se obvaruje dostojanstvo vseh žrtev.

Toda nekateri namestniki so vseeno slikali prizorišče, fotografije pa delili z več ljudmi tako znotraj urada kot zunaj njega.

S slikami hotel narediti vtis na neko žensko

Vodstvo urada je sicer nekaj dni po nesreči izrecno dalo napotek vsem, ki so bili na prizorišču nesreče, naj morebitne posnetke izbrišejo, da bi se ognili sankcijam.

Bryantov helikopter je zaradi slabe vidljivosti strmoglavil 26. januarja. Foto: AP
Bryantov helikopter je zaradi slabe vidljivosti strmoglavil 26. januarja. Foto: AP

Šerifov urad ni ukazal notranje preiskave, dokler se nanj niso obrnili pri LA Timesu in spraševali po omenjenih fotografijah.

Kot poroča TMZ, je bil eden izmed pripravnikov nekaj dni po nesreči v baru, kjer je skušal narediti vtis na neko žensko, zato ji je pokazal fotografije posmrtnih ostankov. Točaj je slišal celotni pogovor in je bil tako zgrožen, da je pripravnika prijavil šerifovemu uradu.

Sorodna novica Zakaj je Kobejev helikopter poletel kljub obupnim vremenskim razmeram?

"Gospa Bryant je hvaležna osebi, ki je podala prijavo in razkrila ta zavržna dejanja," je sporočil odvetnik Bryantove vdove. "Šerif Alex Villanueva nam je zagotovil, da bodo sprejeli vse potrebne ukrepe, da se zaščiti zasebnost družine, in kot nam je znano, skuša storiti vse, da bi se tega v uradu držali."

Gianna in Kobe. Foto: AP
Gianna in Kobe. Foto: AP

Tožba proti podjetju

Odvetnik Bryantove je razpečevanje fotografij označil za "nedopustno" in "neopravičljivo" kršitev osnovne človeške dostojanstvenosti.

Ob tem je še sporočil, da Vanessa zahteva "najstrožje disciplinske ukrepe" ter razkritje imen posameznikov, ki so slike delili, da bi tako zagotovili, da se fotografije ne bi razpečevale še naprej.

37-letna Bryantova je medtem vložila tudi tožbo proti podjetju, ki je upravljalo helikopter, v katerem je tistega usodnega dne umrlo devet ljudi. Kot se je izkazalo, Island Express Inc. ni imel dovoljenja za polete v megli in v razmerah nizke oblačnosti.