Vanessa Bryant se ne more sprijazniti z izgubo moža in hčere. Foto: Instagram
Vanessa Bryant se ne more sprijazniti z izgubo moža in hčere. Foto: Instagram

Vanessa Bryant se je ob fotografiji celotne družine, na kateri sta s Kobejem ter hčerkami Natalio (17 let), Gianno (13), katere vzdevek je bil Gigi, Bianko (3) in Capri (1), najprej zahvalila milijonom ljudi za podporo in ljubezen v tem "grozljivem času".

"Moja dekleta in jaz se vam zahvaljujemo za vse molitve. Brez dvoma jih potrebujemo. Popolnoma smo strte ob nenadni izgubi ljubljenega Kobeja, čudovitega očeta, in sladke Gianne, neverjetne hčerke in ljubeče sestre Natalie, Bianke in Capri," je zapisala 37-letna Vanessa Bryant.

Ameriški košarkarski zvezdnik Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna sta umrla v nedeljo, ko se je helikopter, s katerim sta potovala na tekmo ženske košarke na Bryantovi akademiji, zaradi goste megle zaletel v hrib v Calabasasu. Poleg njiju je umrlo še vseh sedem potnikov v helikopterju. Natančen vzrok nesreče še ni znan.

Gianna Bryant je bila članica ekipe Mamba in je imela tisti dan tekmo. Kobe Bryant, ki je leta 2016 končal kariero po 20 sezonah pri Los Angeles Lakers, je bil eden od trenerjev hčerkine ekipe.

"Popolnoma smo strte tudi zaradi vseh drugih družin, ki so v nedeljo izgubile svoje ljubljene in intimno žalujemo skupaj z njimi. Ni besed, s katerimi bi lahko opisala našo bolečino. A nekaj utehe najdem v tem, da sta Kobe in Gigi vedela, da sta globoko ljubljena. Prekmalu so nam ju vzeli," je zapisala Bryantova vdova in dodala, da si je nemogoče predstavljati življenje brez njiju, vendar jih bosta spremljala vso pot.

"Naša ljubezen do njiju je neskončna in neizmerna. Želim si le, da bi ju lahko objela in poljubila. Ju imela ob sebi, večno," je še zapisala in sporočila, da so prek Bryantove športne fundacije Mamba ustanovili sklad MambaOnThree za pomoč preostalim družinam, ki jih je prizadela tragična nesreča.

Za zdaj še ni znano, kdaj bo zadnje slovo legendarnega košarkarja.