Zaigral je tudi v filmu Pogovoriti se moramo o Kevinu, nazadnje pa je upodobil superjunaka Flasha. Foto: AP
Zaigral je tudi v filmu Pogovoriti se moramo o Kevinu, nazadnje pa je upodobil superjunaka Flasha. Foto: AP

Ezra Miller je v zadnje pol leta že večkrat prišel navzkriž z zakonom, na seznam incidentov pa se je zdaj uvrstil še nov prestopek. Vermontska policija ga je namreč obtožila ropa v mestu Stamford.

Sorodna novica Igralec Ezra Miller na Havajih povzroča same težave

1. maja so se okoli 18. ure tamkajšnji policisti odzvali na pritožbo, po raziskavi pa so ugotovili, da je nekdo v času, ko lastnikov ni bilo doma, iz njihovega domovanja vzel več steklenic alkohola. Da naj bi v hišo vdrl 29-letni igralec, so ugotovili na podlagi posnetkov nadzornih kamer in izjav prič.

Zvezdniku, ki je zadnje čase znan predvsem po svoji upodobitvi lika Flasha – film naj bi kljub njegovemu vedenju izšel junija leta 2023 –, so že sporočili, da se mora na sodišču v Vermontu zglasiti 26. septembra, poroča AP.

Nasilje, izgredništvo in neprimerno vedenje do otrok

Ta mesec sta sicer dve ženski igralca, ki sicer zase uporablja nebinarni, spolno nevtralni zaimek, obtožili, da jima je grozil. Eno izmed njiju naj bi prijel za vrat in jo pred barom na Islandiji vrgel po tleh, drugo pa naj bi na začetku letošnjega leta nadlegoval v Berlinu.

Miller je bil sicer aprila na Havajih kar dvakrat v dveh tednih aretiran zaradi nasilja in izgredništva – enkrat ko je napadel neko oboževalko, drugič pa, ko je v lokalu zalučal stol. V enem mesecu je takrat sicer havajska policija o njem prejela okoli 10 pritožb.

Sorodna novica Obtožbe proti Ezri Millerju vse resnejše in srhljive. Policija ga ne najde, on se jim roga.

Proti njemu sta junija starša 18-letne staroselske aktivistke Tokate Iron Eyes vložila prijavo zaradi t. i. groominga (pridobivanje oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene) z uporabo "psiholoških manipulacij", ki da spominjajo na kult. Tokata ga je spoznala, ko ji je bilo 12 let, njemu pa 23, on pa jo je vabil na snemalne lokacije in v svoje domovanje.

Oblasti so neki ženski in njenemu 12-letnemu otroku odobrile začasni nalog proti nadlegovanju, potem ko naj bi se igralec do otroka vedel neprimerno.

Na svoji posesti naj bi zadrževal mamo s tremi otroki

Zatem je po spletu zaokrožil še članek v Rolling Stonu, da naj bi Miller na svojem posestvu zadrževal mamo s tremi otroki. Njihov oče naj bi bil za njihovo varnost skrajno zaskrbljen, ti pa naj bi že od aprila bivali z njihovo mamo na Millerjevem prostranem posestvu v Vermontu, kjer naj bi vsepovsod ležala orožje in kanabis.

Miller naj bi 25-letnico spoznal na svojem zloglasnem oddihu aprila na Havajih, vsem štirim pa naj bi kupil letalske vozovnice za Vermont. Oče otrok je trdil, da za to ni vedel, z otroki pa ni imel stika, odkar so zapustili Havaje. Mama je sicer trdila, da je zbežala od nasilnega moža, Ezra pa da je bil tako prijazen, da jim je ponudil, da se preselijo k njemu. Tako naj bi jim nudil "varen in ljubeč dom", medtem ko je orožje tam zgolj za njihovo lastno varnost.