Harris je bil leta 1988 obsojen zaradi poskusa umora in distribucije narkotikov, izpuščen pa naj bi bil šele leta 2028. Ker pa je bil eden izmed 143 ljudi, ki jih je Trump ob svojem odhodu iz Bele hiše pomilostil ali pa skrajšal zaporno kazen, je bil po več kot 30 letih končno izpuščen iz zapora.

Vesele novice se je veselil predvsem Snoop Dogg, ki se je po dolgih letih ponovno srečal s svojim prijateljem. Ameriški raper je veselo snidenje objavil na svojih družbenih omrežjih. Fotografijo, na kateri se zadovoljno smehlja s Harrisom, je med drugim pospremil z besedami: "Dobrodošel doma." Poleg dobrodošlice izpuščenemu pa se je v svoji objavi zahvalil tudi nekdanjemu predsedniku, ki je vse to omogočil, čeprav je bil Snoop vedno glasen kritik Trumpa.

Pobudnik Harrisove pomilostitve se je sicer že zahvalil Michaelu Goldsteinu, Alice Marie Johnson in Weldonu Angelosu, ki so mu pomagali pri dosegi cilja. Tako glasbenega producenta Angelosa kot Johnsonovo je sicer Trump v preteklih letih pomilostil, oprostitev slednje pa je spodbujala tudi Kim Kardashian West. Potem, ko se je Johnsonova, zagovornica pravic kazenskega prava, srečala z Angelosom in Snoop Doggom in izvedela o situaciji glede soustanovitelja Death Row Records, pa je zadevo nemudoma posredovala Trumpu, poroča Billboard.

"Všeč mi je, kar so naredili," je dejal 59-letnik v pogovoru s svojimi 'rešitelji' in poudaril, da je Trump tako med svojim mandatom kot ob njegovem zaključku naredil nekaj dobrih stvari. Bela hiša je v svoji izjavi dejala, da je nekdanji poslovnež sojetnike učil, kako začeti in voditi svoj posel. Po izpustu pa naj bi se mu obetalo dobro življenje.