Nekdanji asistentki naj bi bil še vedno dolžen plačo. Foto: EPA
Nekdanji asistentki naj bi bil še vedno dolžen plačo. Foto: EPA

V tožbi neimenovana ženska trdi, da je za Soulja Boya, s pravim imenom DeAndre Cortez Way, začela delati decembra leta 2018. Bila je odgovorna za kuhanje in čiščenje, glasbenika pa je morala tudi voziti in skrbeti za njegov slog oblačenja, na teden pa naj bi bila plačana 500 dolarjev (okoli 410 evrov). Po nekaj tednih zaposlitve naj bi ji raper začel pošiljati fotografije svojega penisa, med njima pa se je sporazumno razvilo razmerje, a se je to do februarja 2019 sprevrglo v nasilje. Zloraba in nasilje sta se nadaljevala vse do avgusta lanskega leta.

V dobrem letu in pol se je zvrstilo več primerov tako fizičnega kot psihičnega nasilja. 30-letnik naj bi jo večkrat brcnil, udaril in tudi pljunil, poleg tega pa ji je večkrat grozil tudi s smrtjo. Ob neki priložnosti naj bi jo porinil iz avtomobila, tako pa je morala prehoditi osem kilometrov. Vse se je stopnjevalo tudi do spolnega napada. Potem ko jo je posilil prvič, pa ji je v znak obžalovanja dal 1000 dolarjev (okoli 821 evrov), poroča Guardian.

Ko je želela dati odpoved, naj bi jo za tri dni zaprl v sobo in jo večkrat posilil. Prejšnjega avgusta je med njegovim ponovnim napadom mislila, da bo umrla. Ker jo je močno udaril, naj bi 'Jane Doe' izgubila zavest in se zbudila na trati pred hišo, raper pa ji ni pustil, da bi iz hiše vzela svoje stvari. Njen odvetnik Neama Rahmani je dejal, da je žrtev zaradi raperjevih dejanj travmatizirana in polna strahu, želi pa si sojenja s poroto in odškodnino. Soulja Boy pa naj bi ji še vedno bil dolžan plačati 18 mesecev dela, ko je vsak dan delala po 20 ur.

Raper večkrat kršil pogojni izpust

Njegov predstavnik je trditve o spolnem, fizičnem in verbalnem nasilju nad neimenovano žensko označil za nesmiselne. Po njegovem mnenju raper nikoli ne bi dvignil roke nad žensko.

Wayeva kariera se je sicer začela leta 2007 s pesmijo Crank That (Soulja Boy), ki jo je pospremila koreografija, ki jo je znala večina mladine. Takrat je kraljeval na prvih mestih na ameriških glasbenih lestvicah. Glasbo še vedno ustvarja, a ni tako uspešna. Leta 2014 je bil obsojen zaradi nezakonitega posedovanja pištole. Svoj pogojni izpust je v naslednjih letih večkrat prekršil, zato se mu je leta 2016 tudi podaljšala kazen. Potem ko ga je leta 2019 ponovno prekršil, je bil obsojen na osem mesecev v zaporu, a je bil izpuščen po treh.