Ali bo njun zakon zdržal več kot pet let? Foto: Reuters
Ali bo njun zakon zdržal več kot pet let? Foto: Reuters
Charlene in Albert
Charlene je po poroki dobila naziv kneginje. Foto: EPA

Čeprav bi moral knežji par žareti od sreče slab teden po tem, ko sta si obljubila večno zvestobo, ni tako. Marsikdo je že na poroki po potočenih Charleninih solzah dejal, da to niso solze sreče, temveč solze žalosti.

Razlogov za nesoglasja med Albertom in Charlene naj bi bilo iz dneva v dan več. Prvi, zaradi katerega naj bi bila Charlene Wittstock obupana, je, da naj bi jo knez varal - pojavila se je namreč še tretja ženska, ki trdi, da je njen otrok Albertov. Knez ima že dva nezakonska otroka, 19-letno Jasmin in šestletnega Alexandra.

Albert in Charlene sta se v okviru svojega poročnega potovanja v JAR-u udeležila številnih srečanj, med drugim tudi z južnoafriškim predsednikom. Na srečanje z Jacobom Zumo sta se mladoporočenca pripeljala v istem, odpeljala pa sta se vsak v svojem avtomobilu. Knežji par si na poročnem potovanju ni delil sobe, spala nista niti v istem hotelu. 53-letnik je namreč spal v hotelu, 16 kilometrov oddaljenem od hotela svoje 20 let mlajše soproge.

Po poročanju Daily Maila je Charlene na srečanjih delovala nesrečno, redkokdaj pa se je tudi nasmejala. Ko so ju fotografi zaprosili za poljub, je Charlene le obrnila glavo, knez pa jo je poljubil na obraz.

Ali je Charlene podpisala pogodbo?
Tik pred sanjsko poroko naj bi Charlene skušala zbežati, po najnovejših govoricah pa naj bi to skušala še nekajkrat storiti. Knez naj bi nevesto "prisilil" v zakon s pogodbo, po kateri bi Charlene dobila veliko vsoto denarja, če se sprehodi do poročnega oltarja z Albertom. S podpisom pogodbe naj bi se plavolaska zavezala, da bo z Albertom poročena vsaj pet let - če bi se ločila prej, bi izgubila skrbništvo nad naraščajem, dobila pa bi tudi veliko manjšo vsoto denarja.

Na monaškem dvoru so govorice zanikali, nevestin oče pa je zatrdil, da je njegova hči presrečna in da zakon med Albertom in Charlene ni prevara.