Mar-a-Lago že leta velja za Trumpov floridski peskovnik. Tam je veliko časa preživljal tudi kot predsednik in s soprogo Melanio prirejal silvestrske zabave. Foto: Reuters
Mar-a-Lago že leta velja za Trumpov floridski peskovnik. Tam je veliko časa preživljal tudi kot predsednik in s soprogo Melanio prirejal silvestrske zabave. Foto: Reuters

Trump si je na poročni zabavi prisvojil mikrofon, zdravico pa nemudoma spremenil v politični govor. Med drugim se je obregnil ob položaj na meji z Mehiko, na katero se zgrinja vse več nezakonitih pribežnikov, in ponovno podvomil o izidih predsedniških volitev novembra lani.

Sorodna novica Mar-a-Lago, Trumpov floridski peskovnik - petični klub in situacijska soba hkrati

"Me že pogrešate?" je vprašal svate, na kar so ti odgovorili z odobravajočimi vzkliki.

"Vsak dan dobivam vrsto poročil, pa mi govorijo o meji, o Kitajski, o Iranu," je začel Trump v videu, ki ga je objavil portal TMZ. "Bili smo pripravljeni, da sklenemo dogovor, bili so pripravljeni, da sprejmejo vse. Pa pride ta tip (Biden) in ukine sankcije, potem pa pravi, da zdaj bi se pa on pogajal."

Mar-a-Lago je bil zgrajen leta 1927. Foto: Reuters
Mar-a-Lago je bil zgrajen leta 1927. Foto: Reuters

Biden sankcij proti Iranu v resnici ni nikdar razveljavil, je pa februarja Bidnova administracija umaknila poziv Trumpove administracije, da naj Varnostni svet Združenih narodov naloži mednarodne sankcije Iranu zaradi domnevnega kršenja jedrskega dogovora, od katerega je Trumpova administracija sicer odstopila.

O otrocih v kletkah

Trump je nadaljeval svoj pogrom nad Bidnovo administracijo tudi glede položaja na južni meji z Mehiko. Odkar je Biden 9. januarja prevzel mesto predsednika, se je število pribežnikov močno okrepilo, vključno z na stotinami mladoletnikov brez spremstva, ki jih oblasti trenutno zadržujejo v obmejnih prebežniških centrih.

"Dogajanje na meji ni dobro. Pravzaprav je stanje najslabše do zdaj," je dejal Trump. "Otroci živijo v obupnih razmerah, v čisti bedi. Kaj takega še nihče ni videl."

Trump še kar ne more preboleti volilnega poraza. Foto: Reuters
Trump še kar ne more preboleti volilnega poraza. Foto: Reuters
Sorodna novica Otroci ostajajo v "kletkah" tudi pod Bidnom - samo politična tema niso več

Pod Trumpovo administracijo je bilo med letoma 2017 in 2018 sicer na meji ločenih na tisoče prebežniških družin, otroke pa so strpali v podobne (ali celo iste) centre, kot jih zdaj uporablja Bidnova administracija.

Spomin na volilni poraz še živ

Nekdanji predsednik je nato pozornost preusmeril še na izid novembrskih volitev, ki mu še kar oporeka. "Rekli so mi, naj dobim 66 milijonov glasov in volitve so osvojene. Dobil sem 75 milijonov glasov, pa vidite, kaj se je zgodilo," je dejal.

Trump je sicer res dobil rekordno število glasov za predsednika izzivalca, a je Biden sam presegel ta rekord z 80 milijoni glasov.

"Ob 22.30 zvečer pa mi kar naenkrat rečejo, da se dogaja nekaj čudnega. Veliko stvari se dogaja trenutno," je sklenil Trump in končno nazdravil "izjemnemu in lepemu paru" Johnu in Megan Arrigo.

To sicer ni prvič, da se je Trump pojavil na poroki svojih privržencev. Leta 2019 je tako vkorakal na poročno slavje v svojem drugem golfklubu v New Jerseyju, s tem pa spodbudil nevesto, ženina in svate k skandiranju "ZDA! ZDA!".