Leta 2019 je nastopil na Coachelli. Foto: AP
Leta 2019 je nastopil na Coachelli. Foto: AP

Lauren Pisciotta naj bi za raperja Yeja, ki je bil nekoč znan kot Kanye West, delala od leta 2021 do 2022. Sprva je z njim sodelovala pri oblikovanju njegove modne linije, nato pa je postala tudi njegova osebna pomočnica s plačo milijon dolarjev na leto.

Zdaj pa je njegova nekdanja asistentka proti njemu vložila tožbo, v kateri ga obtožuje spolnega nadlegovanja in kršitve pogodbe. Med drugim trdi, da jo je zvezdnik med njeno zaposlitvijo zasul z vulgarnimi sporočili, med njimi naj bi bili tudi pornografski videoposnetki.

V dokumentih je zapisano, da se je hiphoper tudi samozadovoljeval, ko se je pogovarjal z njo po telefonu, ob neki priložnosti naj bi to počel tudi pred njo, ko jo je "ujel" v zasebni sobi na svojem letalu.

Nekdanja manekenka na platformi OnlyFans je v svoji tožbi tudi navedla, da naj bi bila leta 2022 nenadoma odpuščena in nikoli ni prejela obljubljene odpravnine, ki naj bi znašala tri milijone dolarjev, poroča BBC.

Odpuščena naj bi bila zaradi nekvalificiranosti in zahtevanja nerazumnih vsot denarja

Ye je kmalu po vloženi tožbi Pisciotte napovedal, da bo vložil protitožbo. Njegov pravni zastopnik je obtožbe Pisciotte označil za "neutemeljene". Nekdanjo pomočnico je obenem obtožil izsiljevanja za 60 milijonov dolarjev, potem ko je zvezdnik zavrnil njeno osvajanje in spolna namigovanja.

Prav tako je trditev, da je bila neupravičeno odpuščena, odvetnik izpodbijal s pojasnilom, da naj bi bil razlog za odpustitev njena nekvalificiranost in dejstvo, da je zahtevala nerazumne vsote denarja, vključno z letno plačo v višini štiri milijone dolarjev. Poleg tega naj bi bilo njeno vedenje nestabilno in neprimerno, s spolno prisilo naj bi želela izsiliti denar, pa tudi torbice znanih oblikovalcev in Lamborghinija.