Njun zakon je trajal osem let. Foto: AP
Njun zakon je trajal osem let. Foto: AP

Zvezdnika sta dosegla dogovor na losangeleškem sodišču, dokumenti pa so pricurljali v javnost. Kot poročajo ameriški mediji, sta se Kim in Ye dogovorila, da bosta skupaj skrbela za devetletno North, šestletnega Sainta, štiriletno Chicago in triletnega Psalma, kljub temu pa bo glasbenik resničnostni zvezdnici vsak mesec nakazal 200.000 dolarjev. Skupaj se bosta morala odločiti, katero šolo bodo obiskovali otroci, usklajena bo morala biti tudi odločitev o njihovih svetovalcih, verskem udejstvovanju in morebitnih terapijah.

Kim Kardashian z otroki živi v soseski Hidden Hills v Kaliforniji. Dokler vsak izmed otrok ne bo dopolnil 19 let oziroma dokončal srednje šole, se ne bo smel preseliti dlje kot sto kilometrov od tega kraja. Tako Kim kot Ye bosta lahko obiskovala njihova rojstnodnevna praznovanja ali druge posebne priložnosti, še piše v sporazumu.

Ye pogosto dviga prah. Foto: AP
Ye pogosto dviga prah. Foto: AP

Raper se je poleg tega strinjal, da bo eno izmed hiš v Hidden Hillsu prepisal na Kardashian, ki bo poleg tega obdržala tudi nepremičnine v kalifornijskih mestih Malibu in Riverside. Nanjo bo pisana tudi hiša v Harrisonu v Idahu. Drug drugemu ne bosta plačevala podpore, prav tako bosta vsak zase plačala vse dolgove. Račune za varnostnike in šolanje otrok si bosta razdelila.

Kim želela čim prej doseči dogovor

Zvezdnika sta se poročila leta 2014 v Italiji, lani pa je Kim zahtevala ločitev. Kot razlog je navedla nepremostljive razlike. 42-letna Kim je v zadnjem času večkrat poudarila, da si močno želi doseči ločitveni sporazum in tako zapreti to poglavje v svojem življenju. Dodala je, da bo to "tudi Kanyeju pomagalo sprejeti resnico, da je njunega razmerja konec". 45-letni raper je namreč želel, da ostaneta skupaj.

Ye je v zadnjem času zaradi neprimernih izjav in dejanj sprožil precej ogorčenja in kritik, zaradi česar so nekatera podjetja, kot so Adidas, Gap in Balenciaga, prekinila sodelovanje z njim, njegova profila na Twitterju in Instagramu pa sta bila omejena. Pred dnevi je napovedal, da se bo znova potegoval za predsedniški stolček v Beli hiši. To je poskušal že leta 2020, a je zbral le 70.000 glasov.