Na Coachelli ne bo nastopil, če ne bo opravičila. Foto: EPA
Na Coachelli ne bo nastopil, če ne bo opravičila. Foto: EPA

Billie Eilish je nedavni koncert v Atlanti začasno prekinila, saj je bila ena izmed oboževalk v stiski in je potrebovala inhalator. Ko se je izkazalo, da je vse v najlepšem redu, ji je pevka pomahala in poudarila: "Preden nadaljujem koncert, počakam, da so ljudje v redu." Izjavo, ki je sprožila plaz odobravajočih vzklikov, so nekateri vzeli kot posredno kritiko ravnanja raperja Travisa Scotta na njegovem festivalu Astroworld – tam so novembra nastali prerivanje, panika in brezglavi dir, nesreča pa je zahtevala 10 življenj, več sto ljudi je bilo poškodovanih.

Sorodna novica Billie Eilish: Preden nadaljujem koncert, počakam, da so ljudje v redu

Da je 20-letnica kritizirala Scotta, je trdil tudi medij Rapseatv, ob to pa se je obregnil Ye, nekoč znan pod imenom Kanye West. "Daj no, Billie, radi te imamo. Prosim, opraviči se Travisu in družinam, ki so izgubile svoje bližnje," je zapisal in dodal, da nihče ni želel, da se kaj takega zgodi, Scott pa ni vedel, kaj se dogaja pod odrom. Po besedah Yeja je to, kar se je zgodilo, raperja zelo prizadelo. "Trav bo z mano na Coachelli, vendar želim, da se mu, preden nastopim, Billie opraviči," je 44-letnik še napisal pod objavo, je poročal Billboard.

Na njegov poziv se je glasbenica, ki je ena izmed glavnih nastopajočih na Coachelli, pozneje odzvala. "Dobesedno nikoli nisem ničesar rekla o Travisu. Samo pomagala sem oboževalki," je zapisala v komentar pod zvezdnikovo objavo.

Scott bi namreč prvotno moral biti eden izmed nastopajočih na letošnjem glasbenem festivalu Coachella, a so ga po tragediji na Astroworldu zamenjali s Post Malonom. Ye tako še vedno vztraja, da bo 30-letnik na odru nastopil v sklopu njegovega koncerta.