Coachello so nazadnje izvedli leta 2019, na posnetku množica med koncertom Tame Impale. Foto: EPA
Coachello so nazadnje izvedli leta 2019, na posnetku množica med koncertom Tame Impale. Foto: EPA

Med številnimi glasbeniki, ki so napovedali svoj nastop na festivalu, so tudi Run The Jewels, Lil Baby, Phoebe Bridgers, Megan Thee Stallion, Stromae, Rich Brian, Doja Cat, Karol G, Swedish House Mafia, Big Sean, Caribou in palestinska didžejka Sama’ Abdulhadi. 20-letna Billie Eilish naj bi postala tudi najmlajša izvajalka v zgodovini Coachelle, poroča BBC.

Festival je načrtovan za dva konca tedna, in sicer med 15. in 17. ter še med 22. in 24. aprilom. Ni še znano, kakšne covidne pogoje bodo obiskovalci morali izpolnjevati. Koronavirusna različica omikron se trenutno po ZDA širi izjemno hitro, 7-dnevno povprečje potrjenih okužb je nad 800.000 na dan.

Če bi prireditev potekala brez dodatnih omejitev, bi prizorišča dnevno lahko obiskalo 125.000 ljudi. V skladu s trenutnimi ukrepi bi morali biti obiskovalci bodisi cepljeni ali pa imeti negativen test, ki ne bi bil starejši od 72 ur, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Festival dvakrat zaporedoma odpovedan

Festival Coachella, tradicionalno izveden aprila, s katerim se običajno začne sezona glasbenih festivalov po vsem svetu, je bil zaradi epidemije dve leti zapored odpovedan. Letos bi lahko bil prvi večji glasbeni dogodek ob napovedanih turnejah zvezdnikov, kot so Dua Lipa, Justin Bieber, The Weeknd in Elton John.

Coachello so prvič odpovedali že leta 2020 in jo večkrat prestavili, a nikoli izvedli. Takrat naj bi nastopili tudi Rage Against the Machine, Travis Scott in Frank Ocean, ki jih zdaj ni več na seznamu izvajalcev. Organizatorji so zaradi odpovedi imeli okoli 700 milijonov dolarjev izgube.