20-letnica se je prepričala, da je z oboževalko vse v redu. Foto: EPA
20-letnica se je prepričala, da je z oboževalko vse v redu. Foto: EPA

Billie Eilish trenutno koncertira v okviru svetovne turneje Happier Than Ever, tako se je ustavila tudi v Atlanti. Po družbenih omrežjih pa so zaokrožili videoposnetki, na katerih 20-letnica z odra zaskrbljeno gleda v množico in oboževalko sprašuje, ali potrebuje inhalator, svojo ekipo in varnostnike pa prosi, ali ji ga lahko zagotovijo.

Med nastopanjem na prizorišču State Farm Arena je namreč opazila, da je ena izmed članic občinstva v stiski in potrebuje zdravniško oskrbo, tako je koncert prekinila. Inhalator je svojo pot do dekleta našel hitro, Eilish pa je občinstvo mirila in vse pozvala, naj se odmaknejo, ne prerivajo in dekletu dajo prostor, da se pomiri.

Glasbenica se je v nadaljevanju še dodatno prepričala, ali je glasbena navdušenka dobro, vprašala jo je tudi, ali bi rada iz množice odšla na zrak. Ko se je izkazalo, da je vse v najlepšem redu, ji je pevka še pomahala in ji poslala poljubček, dodala pa: "Preden nadaljujem koncert, počakam, da so ljudje v redu." Izjava, ki so jo nekateri vzeli kot posredno kritiko ravnanja raperja Travisa Scotta na njegovem festivalu Astroworld, je sprožila plaz odobravajočih vzklikov, po začasni prekinitvi pa se je koncert nadaljeval, poroča Billboard.

Astroworld je zahteval več življenj

Na začetku novembra so namreč v Teksasu med festivalom Astroworld, na katerem je bil Travis Scott kreativni vodja in nastopajoči, nastali prerivanje, panika in brezglavi dir. Raper je o nesreči, ki je zahtevala 10 življenj, dejal, da za hude težave, zaradi katerih bi moral ustaviti koncert, ni vedel – o njih je bil obveščen šele pred tiskovno konferenco, ki so jo izpeljali takoj po njegovem nastopu.

Glasbenik je sicer zatrdil, da je nastop dvakrat prekinil – med drugim je nekdo omedlel, zato je poklical varnostnike. Poudaril pa je, da sta bili njegova pozornost in zmožnost opazovanja, kaj se v množici dogaja, zaradi razsvetljave, glasbe in pirotehnike okrnjeni. Tudi med pesmimi naj tako ne bi slišal oboževalcev, ki so prosili za pomoč. 30-letnik in organizator dogodka LiveNation se sicer zaradi domnevne malomarnosti in spodbujanja k nasilju soočata z več kot 100 tožbami, ki znašajo več milijonov ameriških dolarjev. Čeprav je zvezdnik družinam pokojnih ponudil, da pokrije stroške pogrebov, so ga številni zavrnili.