Odnosi med nekoč tesno povezanima bratoma so se v zadnjih mesecih vidno ohladili. Foto: Reuters
Odnosi med nekoč tesno povezanima bratoma so se v zadnjih mesecih vidno ohladili. Foto: Reuters

Vojvoda in vojvodinja susseška sta se z drugimi člani kraljeve družine v Westminstrski opatiji udeležila slovesnosti, posvečeni Commonwealthu.

Med kraljičino procesijo v Westminstrski opatiji sta Harry in Meghan zasedla svoja sedeža v drugi vrsti, tik ob Harryjevem stricu princu Edwardu in njegovi ženi Sophie.

V soboto sta se Meghan in Harry udeležila glasbenega festivala Mountbatten v Royal Albert Hallu. Foto: Reuters
V soboto sta se Meghan in Harry udeležila glasbenega festivala Mountbatten v Royal Albert Hallu. Foto: Reuters

Kmalu za tem sta prispela William in Kate in zasedla sedeža v prvi vrsti. Interakcija med bratoma in soprogama je bila izjemno kratka. Harry in Meghan sta se vljudno nasmehnila ter pozdravila Williama in Kate. Ta sta na kratko odzdravila in zavzela svoja sedeža.

Med čakanjem na prihod kraljice sta Meghan in Harry kramljala z Edwardom, Kate pa s svojim soprogom in Sophie, pri čemer ni bilo prav nobene interakcije med bratoma in njunima ženama.

"Zdaj sta na popolnoma različnih poteh," je pred časom o bratih povedal neimenovani vir. "To je preprosto realnost nastale situacije."

Po obveznostih nazaj v Kanado

To je bilo prvič, da sta se Harry in Meghan udeležila dogodka v javnosti skupaj z drugimi člani družine, odkar sta na začetku januarja napovedala, da bosta opustila kraljeve dolžnosti.
Par se bo zdaj po zadnjih kraljevih dolžnostih v Veliki Britaniji predvidoma vrnil v Kanado, kjer nanju čaka njun sin Archie.

Harry in Meghan sta na začetku leta šokirala, ko sta sporočila, da bi se rada umaknila od kraljevih dolžnosti in svoje življenje z malim Archiejem razdelila med Severno Ameriko in Veliko Britanijo.

Iz Buckinghamske palače so pozneje sporočili, da Harry in Meghan ne bosta več aktivna člana kraljeve družine. Vojvoda in vojvodinja sussekška ne bosta več uporabljala svojih nazivov "kraljeva visokost" in ne bosta več prejemala javnih sredstev za opravljanje kraljevih dolžnosti. Par prav tako ne bo več uradno predstavljal kraljice Elizabete II.

Dolžnosti bosta uradno nehala opravljati 31. marca, sledilo pa bo eno leto prehodnega obdobja.