Vanessa in Kobe Bryant sta bila poročena 19 let, v zakonu so se jima rodile štiri hčerke. Foto: AP
Vanessa in Kobe Bryant sta bila poročena 19 let, v zakonu so se jima rodile štiri hčerke. Foto: AP

Košarkarski zvezdnik je umrl januarja lani skupaj s svojo 13-letno hčerko Gianno in še sedmimi drugimi potniki na krovu helikopterja, ki jih je iz Santa Ane prevažal do košarkarske akademije v 130 kilometrov oddaljenem Thousand Oaksu.

Sorodna novica TMZ - rumeni portal, ki pri zvezdniških smrtih prehiti tudi policijo

Vanessa Bryant toži losangeleški šerifov urad zaradi malomarnosti in vdora v zasebnosti, povod za tožbo pa so bile morbidne fotografije s kraja nesreče, ki so jih policisti delili med seboj in tudi z ljudmi zunaj policije. 39-letna vdova trdi, da so pripadniki šerifovega urada razkazovali nazorne fotografije nesreče, vključno s truploma Kobeja in Gianne.

Prizorišče nesreče v hribovju nad Calabasasom, ki je bilo tisti usodni dan ovito v gosto meglo. Foto: AP
Prizorišče nesreče v hribovju nad Calabasasom, ki je bilo tisti usodni dan ovito v gosto meglo. Foto: AP

Med zaslišanjem je okrožni tožilec Vanesso Bryant vprašal, kdaj je izvedela za nesrečo. Kot je povedala, jo je družinska asistentka obvestila, da sta bila njen mož in hčerka v nesreči helikopterja, a da je pet ljudi strmoglavljenje preživelo. Sklepala je, da sta med preživelimi Kobe in Gianna, a so se nato na njenem telefonu začela pojavljati obvestila.

"Oklepala sem se telefona, ker sem skušala priklicati moža, pa so se začela pojavljati vsa ta obvestila, RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe," je povedala Vanessa Bryant v svoji izjavi pod prisego. "Moje življenje nikdar več ne bo isto brez mojega moža in hčerke."

Šerifov urad: Policisti res delili neprimerne fotografije

Sorodna novica Zakaj je Kobejev helikopter poletel kljub obupnim vremenskim razmeram?

Marca je Vanessa Bryant objavila imena losangeleških policistov, za katere trdi, da so delili nazorne fotografije s prizorišča nesreče.

Kobe s hčerko Gianno, ki je šla po njegovih stopinjah in je veljala za nadarjeno košarkarico. Foto: Reuters
Kobe s hčerko Gianno, ki je šla po njegovih stopinjah in je veljala za nadarjeno košarkarico. Foto: Reuters

Kot navaja, je eden od policistov fotografije Kobejevega trupla kazal natakarju, drugi pa so razpošiljali "neprimerne fotografije mrtvih otrok, staršev in trenerjev".

Los Angeles Times je februarja poročal, da je interna policijska preiskava ugotovila, da so policisti res delili fotografije posmrtnih ostankov žrtev.

"Mislim, da ni pošteno, da sem danes tu in se moram boriti za to, da se prevzame odgovornost. Ker nihče ne bi smel nikdar prestajati tovrstne bolečine in strahu za svojce. Da so fotografije prišle ven, to ni v redu," je dejala.

Ob tem je povedala, da je prosila šerifa Alexa Villanuevo, da poskrbi, da ne bo na prizorišču nesreče nihče prizorov fotografiral. Šerifov urad zadeve ne komentira.

Vanessa Bryant je še dodala, da je obdržala kose oblačil, ki sta jih nosila Kobe in Gianna tisti dan, ko sta umrla. "In če njuna oblačila predstavljajo stanje njunih teles, si ne morem predstavljati, kako bi bil lahko nekdo tako brezčuten in brezobziren do njiju ali do naših prijateljev, da bi delil te fotografije, kot da bi šlo za povožene živali na cesti," je sklenila.