Kneginja Charlene ob tradicionalnem božičnem obdarovanju otrok v Monaku. Foto: Reuters
Kneginja Charlene ob tradicionalnem božičnem obdarovanju otrok v Monaku. Foto: Reuters

42-letna žena monaškega kneza Alberta, ki naj bi imela pomisleke že ob poroki leta 2011, v tem desetletju v Monaku in z dvema otrokoma, ki sta se ji rodila v zakonu, nikdar ni zares našla sreče. In če je lani ob tem času razkrila, kako je za njo težko leto, ji 2020 ni bilo nič kaj dosti bolj naklonjeno.

Sorodna novica Večno žalostna kneginja Charlene: za njo je težko leto, muči jo tudi domotožje

Da je kneginja v novi krizi, niso razodeli zgolj njeni javni nastopi z mrkim izrazom na obrazu, ampak tudi njena najnovejša pričeska, z njenimi svetlimi lasmi zdaj zabritimi ob strani.

Po navedbah dobro obveščenih virov iz Monaka, na katere se sklicuje Daily Mail, je nekdanja južnoafriška olimpijska plavalka v "popolni agoniji" in "največji krizi" svojega življenja.

Charlene s šestletnima dvojčkoma. Foto: AP
Charlene s šestletnima dvojčkoma. Foto: AP

Eden od razlogov naj bi bil nov pretres v njenem zakonu. Njen 62-letni mož, čigar šibka točka so vedno bile lepe ženske, se namreč spopada z novo obtožbo očetovstva. V Italiji živeča Brazilka je namreč kneza Alberta pred meseci obtožila, da ji je spočel otroka, zdaj pa od njega zahteva preživnino. Sodni proces naj bi se začel februarja v Milanu.

Kratka, a burna romanca

Omenjena Brazilka trdi, da je Alberta spoznala septembra 2004 v nočnem klubu v Riu de Janeiru, nato pa se z njim zapletla v vroče razmerje, med katerim je on letel k njej v New York, nato pa jo dal prepeljati v Nico, od tam pa sta letela v Moskvo, kjer je celo spoznala Vladimirja Putina.

Razmerje je trajalo, dokler ni ona novembra istega leta zanosila, on pa jo je zapustil. Knez je takrat že spoznal svojo prihodnjo ženo Charlene, a naj z njo še ne bi bil v resnem razmerju.

Elegantna, svetlolasa, hladna Charlene številne spominja na pokojno kneginjo Grace. Foto: AP
Elegantna, svetlolasa, hladna Charlene številne spominja na pokojno kneginjo Grace. Foto: AP

Dokumenti razkrivajo, da je hčerka omenjene Brazilke, danes 15-letna dijakinja, septembra lani Albertu poslala na roke napisano pismo, v katerem knezu očita, da ne razume, zakaj je morala odraščati brez očeta in zakaj je zdaj, ko ga je končno našla, on noče videti.

Knez Albert, sin pokojnega monaškega kneza Rainierja in ameriške igralke Grace Kelly, očetovstvo zanika in trdi, da gre za poskus izsiljevanja.

Milijoni za nezakonske otroke

To bo sicer že tretji sodni proces proti Albertu zaradi očetovstva za oba prejšnja zunajzakonska otroka je bilo potrjeno, da sta njegova, njuni mami pa sta sklenili vrtoglavo visoki finančni poravnavi, pri čemer sta se v zameno morali odpovedati, da bi bila otroka upravičena do prestolonasledstva.

Brazilka je prek svojega odvetnika sporočila, da kneza ne izsiljuje in da ga nikdar ni prosila za denar ter da je vse, kar hoče, test očetovstva, da bi njena hčerka "končno vedela, kdo je njen oče".

Solze pritiska ob poroki leta 2011. Foto: AP
Solze pritiska ob poroki leta 2011. Foto: AP

Nekateri v Monaku menijo, da je zadnji primer očetovstva tisti, ki je pri kneginji Charlene izbil sodu dno. Charlene in Albert sta se spoznala leta 2000 na plavalnem tekmovanju v Monaku. Knez, ki je imel sloves ženskarja po svojih romancah z Brooke Shields in Claudio Schiffer, naj bi nemudoma vrgel oko na postavno južnoafriško plavalko, ki so jo številni primerjali z Albertovo mamo, v prometni nesreči umrlo kneginjo Grace.

Solze na poročni dan

Njej je dvorjenje godilo, a je trajalo kar nekaj časa, da je zveza postala resna. Šele po nekaj letih se je Charlene preselila iz Južne Afrike v Monako, a francosko ni govorila in se je v žepni kneževini pogosto počutila osamljeno.

Zaročila sta se leta 2010, a trenja med njima so bila prisotna od samega začetka. Le nekaj dni pred poroko je tako francoski časopis Le Journal du Dimanche poročal, naj bi Charlene kar trikrat poskušala pobegniti.

Te navedbe je sama zavrnila kot laži, kar pa ni utišalo govoric, še posebej, ker na poročni dan ni mogla zadržati solz, za katere je dejala, da so bile posledica pritiska.

Foto: AP
Foto: AP

Charlene v Monaku opravlja klasične zadolžitve knežje žene gosti zabave ob veliki nagradi Monaka, tradicionalne plese in galavečerje, vodi tudi svojo dobrodelno organizacijo. A ne skriva, da jo muči domotožje, da pogreša mamo in prijatelje, skrb za šestletna dvojčka Jaccquesa in Gabriello pa je označila kot "naporno".

Zakon brez prostora za spontanost

Da zakon ni ravno vir sreče, je nakazal celo knez Albert, ki je lani za dokumentarni film o knežji družini priznal, da se občasno spopada z osamljenostjo in dolgčasom, v zakonu pa da ni dovolj prostora za "spontane dejavnosti".

Richard Fitzwilliams, veteranski poznavalec monaške knežje družine, meni, da bo Charlene kljub govoricam vseeno ostala v Monaku.

"Močen knežji par je bistvenega pomena za podobo Monaka, še posebej glede na disfunkcionalno vedenje posameznih družinskih članov. Zato je zakon kneza in kneginje vir nenehne fascinacije. Glede na vse govorice, ki spremljajo ta zakon, se Charlene še relativno dobro drži," je dejal za Daily Mail.