Harry je deset let služil v kraljevi mornarici. Foto: AP
Harry je deset let služil v kraljevi mornarici. Foto: AP

Odvetniki 36-letnega britanskega princa so tožbo vložili konec novembra, sporen pa je bil oktobra objavljeni članek, v katerem so navedli, da je Harry izgubil stike s kraljevo mornarico, v kateri je formalno služil, ko je bil še aktivni član kraljeve družine.

Harryju, ki je v vojski služil deset let, je njegova babica, kraljica Elizabeta II., leta 2017 podelila čin poveljnika kraljeve mornarice.

V okviru dogovora, ki ga je sklenil s kraljico in višjimi člani dvora, se je moral Harry nazivu marca odreči, potem ko se je odločil, da pretrga vezi z britanskim dvorom in se z Meghan in sinom Archiejem preseli v ZDA. Britanski mediji so takrat poročali, da je princa močno prizadelo, da je moral pretrgati vezi tudi z vojsko, saj jo je močno cenil.

Meghan, nekdanja igralka, ki se kot članica britanske kraljeve družine nikdar ni zares znašla, pa je proti Mailu vložila tožbo zaradi lani objavljenih člankov, ki so vključevali tudi dele pisem, ki jih je leta 2018 poslala svojemu odtujenemu očetu Thomasu Marklu.