Pri dogodku bo med drugim sodelovala tudi Oprah Winfrey. Foto: Reuters
Pri dogodku bo med drugim sodelovala tudi Oprah Winfrey. Foto: Reuters

Dogodek se bo začel 1. maja ob 20. uri po vzhodnoameriškem času in bo trajal kar 24 ur.

The Call to Unite poteka pod organizacijsko taktirko Tima Shriverja, direktorja specialnih olimpijskih iger, seznam zvezdnikov, ki bodo sodelovali, pa je tudi tokrat izjemno bogat in med drugim vključuje Oprah Winfrey, Julio Roberts, Jennifer Garner, Alanis Morissette in nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W. Busha.

"Dogodek nas bo združil v solidarnosti za vse tiste, ki se spopadajo z bolečino, strahom, osamljenostjo in žalovanjem. Ponudil bo upanje in podporo v gradnji boljše skupne prihodnosti," so zapisali organizatorji. "V času dogodka se bodo različni voditelji pridružili preprostim ljudem in z njimi delili predavanja, pesmi, nastope, refleksijo ter veliko več, in sicer zato, da bolečino tega trenutka lahko spremenimo v možnost za boljši jutri."

Gledalce bodo med dogodkom spodbujali, da različnim organizacijam darujejo sredstva za pomoč pri zajezitvi pandemije novega koronavirusa.

Prenašali ga bodo na spletni strani in na Facebooku, YouTubu, Twitchu, Twitterju, LinkedInu, Spotify pa bo na svoji platformi za pretočno predvajanje ponudil posamezne segmente dogodka.

Izjemno uspešen osemurni koncert

Koncert One World: Together at Home, ki je pod okriljem organizacije Global Citizen in Svetovne zdravstvene organizacije v podporo zdravstvenim delavcem, ki se bojujejo proti covidu-19, potekal v sredini aprila, je bil izjemno uspešen, saj jim je v sklopu dogodka uspelo zbrati skoraj 128 milijonov dolarjev.

Razdeljen je bil na dva dela – na šesturni "predkoncert", ki so ga prenašali na Facebooku, Instagramu, Twitterju in YouTubu, sledili pa sta še dve uri televizijskega prenosa. Dogodek so povezovali znani ameriški komiki Stephen Colbert, Jimmy Kimmel in Jimmy Fallon.