V stoti oddaji bomo pogledali malce nazaj in se, seveda, zazrli tudi v prihodnost. Foto: MMC RTV SLO
V stoti oddaji bomo pogledali malce nazaj in se, seveda, zazrli tudi v prihodnost. Foto: MMC RTV SLO

Stota oddaja je pravi trenutek, da se ozremo malo nazaj in pogledamo tudi v prihodnost. V stotih oddajah smo govorili s 419 sogovorniki, vam predstavili in testirali več kot 500 avtomobilov ter prevozili nešteto kilometrov, vse to na televiziji, medmrežju in radiu Val 202. Ob tem smo analizirali, kaj Avtomobilnost je in kaj vse zajema.

Preizkusili smo novo generacijo najbolj prodajane mazde, v novicah pa omenili motocikel, ki je kar brez voznika prehitel Rossija. Poleg tega smo se dotaknili dogajanja v avtomobilski industriji ter Tesle, ki je tudi zaradi zamud s proizvodnjo in dobavo modela v zadnjem obdobju pridelal več kot pol milijarde izgube.

Pokazali smo vam vtise s prve vožnje s Seatovim malim športnim terencem, ki smo ga spoznavali v okolici Barcelone. Ta je v času napetosti na tem delu Pirenejskega polotoka pokazal tako katalonske oziroma španske kot nemške gene.

Predstavili smo vam direktorja, ki zaradi slabe izkušnje z letali pozna evropske avtoceste kot lasten žep. V svojih treh limuzinah, ki skupaj štejejo skoraj dva milijona prevoženih kilometrov, na leto prebije približno tri mesece. V letih, v katerih je za vse svoje poslovne poti namesto letala uporabljal avtomobil, se je nabralo tudi kar nekaj zanimivih anekdot.

Pot do 100. oddaje Foto: MMC RTV SLO
Dogodek z našimi gledalci Foto: MMC RTV SLO
O pojmu mobilnosti Foto: MMC RTV SLO
Skrb za varnost in izobraževanje v prometu Foto: MMC RTV SLO
Mazda CX-5 Foto: MMC RTV SLO
Tesla Foto: MMC RTV SLO
Seat arona
Avtomobil namesto letala Foto: MMC RTV SLO