Pokažemo vam, kako smo za pet finalistov izbora za slovenski avto leta 2018 glasovali mi, nato pa skupaj spoznamo zmagovalca. Foto: MMC RTV SLO
Pokažemo vam, kako smo za pet finalistov izbora za slovenski avto leta 2018 glasovali mi, nato pa skupaj spoznamo zmagovalca. Foto: MMC RTV SLO

V prvi letošnji oddaji smo se že skoraj po tradiciji posvetili predvsem izboru za slovenski avto leta. Najprej smo vam pokazali, kako smo petim finalistom, ki ste jih izbrali vi, točke podelili v uredništvu Avtomobilnosti, MMC/Avtomobilnost in Val 202.

Nato smo vam predstavili novi dacia duster, ki smo ga spoznavali v družbi težke mehanizacije, in pokazali test nove generacije Fordove uspešne malčice fiesta. Za tem smo naredili pregled avtomobilskih novosti, ki nas čakajo letos, razkrili, kateri avtomobil si je zaslužil naslov najvarnejšega v letu 2017 in pokazali test Oplovega novega malega križanca francoskih korenin crossland X.

Čisto na koncu smo v sodelovanju z drugimi partnerskimi medijskimi hišami, ki sodelujejo v izboru za avto leta, razkrili letošnjega zmagovalca.

Slovenski avto leta 2018 Foto: MMC RTV SLO
Glasovanje za letošnje finaliste Foto: MMC RTV SLO
Honda civic Foto: MMC RTV SLO
Mazda CX-5 Foto: MMC RTV SLO
Peugeot 5008 Foto: MMC RTV SLO
Škoda kodiaq Foto: MMC RTV SLO
Volkswagen polo Foto: MMC RTV SLO
Dacia duster Foto: MMC RTV SLO
Najvarnejši avto leta 2017 Foto: MMC RTV SLO
Napoved novosti za leto 2018 Foto: MMC RTV SLO
Ford fiesta Foto: MMC RTV SLO
Opel crossland X Foto: MMC RTV SLO