Tokrat smo razkrivali, kaj je povedal letošnji sejem CES v Las Vegasu. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat smo razkrivali, kaj je povedal letošnji sejem CES v Las Vegasu. Foto: MMC RTV SLO

Tokrat smo si pogledali, kaj je povedal letošnji sejem porosšniške elektronike v Las Vegasu, na katerem dobivajo avtomobilski proizvajalci vse večjo vlogo. General motor je dal vlogo, da se njihov model že prihodnje leto začne prodajati kot serijski avtonomni avto. Z razvojem, ki bo prinesel uvedbo številnih robotov pa smo se vprašali, kaj bo to pomenilo za delovna mesta. O glavnih novostih, predvsem avtomobilskih na CESU smo se pogovorili z našim Sebastjanom Plevnjakom.

Pogledali smo si tudi novosti z avtomobilskega salona v Detroitu, kjer so med drugim prvič nastopili novi mercedes razreda G, BMW X2 in nova volkswagen jetta.

Predstavili smo vtise s prve vožnje z močno prenovljenim ford ecosportom, ki so mu namenili številne izboljšave za zahtevne evropske kupce.

Pokazali smo tudi test nove seat ibize z litrskim turbobencinskim motorjem ter nato v pogovoru s strokovnjakom razkrili, kako so v naftni industriji dosegli, da dizelsko gorivo ostane čisto in uporabno tudi pri zelo nizkih temperaturah.

Na koncu pa smo vam pokazali še test honde civic desete generacije, ki se predstavlja s čisto novim videzom ter novimi motorji.