Tokrat vam predstavimo glavne novosti s pariškega avtomobilskega salona ter najnovejše smernice iz Silicijeve doline. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat vam predstavimo glavne novosti s pariškega avtomobilskega salona ter najnovejše smernice iz Silicijeve doline. Foto: MMC RTV SLO

Čeprav se z ekipo udeležimo vseh večjih avtomobilskih salonov, se tokrat, tudi zaradi odsotnosti nekaterih velikih proizvajalcev, nismo odpravili v Pariz. A organizatorji so poskrbeli, da je ta dogodek postal pravi kongres mobilnosti, kjer lahko vidite tudi salon motociklov ter starodobnike. Predstavili smo vam največje novosti, od nove bavarske trojke, mercedesa razreda B in Peugeotevega koncepta e-legend ter Škodinega visiona RS, do toyote corolle in novega RAV-a4.

Nato smo vam pokazali podrobnosti in vtise, ki smo jih v okolici Bergama v Italiji nabirali s čisto novim audijem Q3.

V nadaljevanju oddaje smo se srečali z analitikom, ki predvideva, da bodo avtomobili v prihodnosti lahko zastonj, a premijska storitev bo mikavna zaradi storitve v oblaku.

Slovenska pevka, ki živi v Silicijevi dolini, nam je razkrila, kaj se ta hip govori v tem visokotehnološkem okolju, recimo to, da leteči avti nikogar več ne zanimajo.

Na koncu pa smo vam pokazali še test opela grandlanda X z dvolitrskim turbodizelskim motorjem in osemtstopenjskim samodejnim menjalnikom.

BMW serije 3 Foto: MMC RTV SLO
Mercedes-Benz razred B. Foto: MMC RTV SLO
Peugeot e-legend. Foto: MMC RTV SLO
Škoda vision RS Foto: MMC RTV SLO
Audi Q3 Foto: MMC RTV SLO
Anja Kotar Foto: MMC RTV SLO
Opel grandland X Foto: MMC RTV SLO