V današnji Avtomobilnosti bomo govorili o prikazovalnikih hitrosti in o tem, zakaj so pomembni. Foto: MMC RTV SLO
V današnji Avtomobilnosti bomo govorili o prikazovalnikih hitrosti in o tem, zakaj so pomembni. Foto: MMC RTV SLO

V 129. oddaji smo vam predstavili preventivno-raziskovalno akcijo Skupaj umirjamo promet, ki na zelo premišljeno izbranih mestih postavi hitrostne table, ki zbirajo zelo veliko zanimivih podatkov. Povabili smo vas tudi, da predlagate, kje bi bil ta prikazovalnik hitrosti v vašem lokalnem okolju potreben.

Nato smo vam pokazali test novega forda focusa, ki je med drugim tudi resen kandidat za naslov slovenski avto leta 2019. Focus med drugim ponuja sistem za samodejno parkiranje. Povabili smo vas, da ga z nami preizkusite.

V nadaljevanju oddaje smo šli v antično Katalonijo, v kraj, ki je dal ime novemu velikemu seatu, in testirali Hyundaijevo prenovljeno športno terensko vozilo.

V novicah nismo mogli mimo vesti, da so Japonci zaradi utaje davkov aretirali Carlosa Ghosna, prvega moža koncerna Renault Nissan Mitsubishi, na domače ceste pospremili karavansko kio ceed in Fordova nova gospodarska vozila ter si pogledali novi range rove evoque.

S pomočjo naših ambasadorjev smo spregovorili o ekipnem vozniškem duhu in o tem, da je treba na cesti biti pozoren, zbran in s pogledom pri stvari, tudi ko se spogleduje.

Na koncu pa smo vam pokazali še test Oplovega terenskega karavana.

Prikazovalnik hitrosti. Foto: MMC RTV SLO
Ford focus. Foto: MMC RTV SLO
Seat tarraco. Foto: MMC RTV SLO
Hyundai tucson. Foto: MMC RTV SLO
Opel insignia country tourer. Foto: MMC RTV SLO