Foto: MMC RTV SLO/Renault Sport
Foto: MMC RTV SLO/Renault Sport

Akrapovičev izpušni sistem iz titana je del serijske opreme renaulta megana R-S. trophy-R, nastal pa je v tesnem sodelovanju med Akrapovičevimi in inženirji z oddelka Renault Sport. S tem izpušnim sistemom opremljeni avtomobil je do 130 kilogramov lažji od običajnega megana R.S., razvije pa tudi izrazito dirkaški zvok, čeprav je opremljen "zgolj" z 1,8-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom z močjo 221 kilovatov, ki je identičen tistemu v serijskem meganu R.S. Celotni izpušni sistem sicer tehta manj kot deset kilogramov.

Kot rečeno, je renault megane R.S. trophy-R osvojil že dva rekorda za serijske avtomobile s prednjim pogonom. Renaultov testni voznik Laurent Hurgon ga je po sloviti severni pentlji dirkališča Nurburgring popeljal v času 7 minut 10,1 sekunde, na belgijskem dirkališču Spa-Francorchamps pa je bil s časom 2 minuti 48,338 sekunde za več kot pet sekund boljši od prejšnjega rekorderja.

Foto: MMC RTV SLO/Akrapovič
Foto: MMC RTV SLO/Akrapovič

Renault megane R.S. trophy-R sicer ni prvi plod sodelovanja med Akrapovičem in oddelkom Renault Sport, saj sta sodelovala že pri meganih R.S 275 trophy in trophy-R.