Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost
Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost

Elektrika prinaša tudi poseben slog življenja, ki se ga bo moral marsikdo navaditi. Tudi polnjenja električnega avtomobila, predvsem tedaj, ko gre za avto iz rent-a-cara (najetega) ali car sharinga (deljenega). Pojasnili smo vam, do kakšnih težav lahko pri tem pride, na kaj moramo biti pozorni in kaj si lahko obetamo v prihodnosti.

Vozili smo tudi novo toyoto corollo, ki na ceste prihaja že v enajsti generaciji. Aurisa ni več, saj je corolla dobila novo dinamično platformo, zato ni potrebe po ločitvi, pravijo pri Toyoti. Ogledali smo si tudi starodobno corollo, ki šteje že 53 pomladi.

Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost
Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost

V novicah smo pogledali, kakšne posledice prinaša izstop Velike Britanije iz Evropske unije, opozarjali na zagonsko podjetje Rivian, ki ga podpira Amazon, in možnost uporabe kombijev kot mobilnih skladišč. Ste vedeli, da bo General Motors v Evropi prodajal električna kolesa? V Slovenijo je pripeljal prenovljeni fiat 500X. Pojdimo še na nebo. Iz proizvodnje se umika velikan airbus A380. Zadnje bodo izdelali leta 2021. Boeing pa se spušča v globine morja, saj bo razvijal podmornico. Predstavili smo še ford focus ST in slikarja, ki je "razstrelil" lamborghini miuro.
Na koncu smo preskusili ford ecosport s štirikolesnim pogonom in 1,5-litrskim turbodizelskim motorjem. Je primeren tudi za na teren?

Avtomobilnost