Foto: Renault
Foto: Renault

Sedanji kangoo je bil predstavljen leta 2007, nova generacija pa bo zasnovana na novi platformi. Novo generacijo napoveduje električna študija kangoo Z.E., ki v 80 odstotkih kaže, kako bo videti serijski model.

Kot kaže, bo novinec v primerjavi s sedanjim modelom podobnejši klasičnim avtomobilom. Zasnovan bo na skupni platformi zveze Renault-Nissan-Mitsubishi, pri čemer Renaultovi vodilni niso razkrili natančno, za katero platformo gre.

Foto: Reanult
Foto: Reanult

Kangoo sodi v razred lahkih dostavnikov, ki izhajajo iz osebnih avtomobilov, in se po podatkih JATO Dynamics v Evropi po prodaji uvršča na tretje mesto za Peugeotovim partnerjem ter Citroënovim berlingom.

Novi kangoo bo v primerjavi s sedanjim modelom oblikovan precej bolj dinamično. Sprednji del močno spominja na najnovejše hišne osebne avtomobile, pohvali pa se tudi z bolj izklesanimi boki in poudarjeno ramensko linijo.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Renaultovi možje niso želeli komentirati, ali bo z novim kangoojem nastala tudi Mercedesova različica (citan), pri čemer velja omeniti, da so nemški mediji pred kratkim poročali, da Daimler morda ne bo podaljšal sodelovanja z zvezo Renault-Nissan.