Bugatti naj bi dosegel okoli 420 kilometrov na uro. Foto: Reuters
Bugatti naj bi dosegel okoli 420 kilometrov na uro. Foto: Reuters

Točne cene niso razkrili, je pa s tem Bugatti za las prehitel prejšnjega rekorderja, Rolls-Royce Sweptail.

Bugattijev La Voiture Noire (Črno vozilo), kot se model imenuje, ima okoli 20-krat večjo moč motorja kot Ford Fiesta in je bil izdelan v čast Bugattijeve 110. obletnice. Model je poklon Bugattijevemu tipu 57 SC Atlantic teh so med letoma 1936 in 1938 izdelali le štiri, lastnik zadnjega izdelanega Atlantica pa je modni oblikovalec Ralph Lauren.

Kupec črnega vozila naj bi, neuradno, bil Ferdinand Piech, vnuk ustanovitelja Porscheja. Piech je nekdanji izvršni direktor Volkswagna, ki je lastnik Bugattija. Med svojim vodenjem Volkswagna je imel Piech sloves podpiranja nekaterih najdražjih razvojnih projektov.

Darth Vader med vozili

Iz Bugattija so sicer sporočili le, da je kupec "navdušenec nad znamko", ki sicer v avtomobilski industriji velja za eno najbolj cenjenih. Predsednik Bugattija Stephan Winkelmann pravi, da La Voiture Noire združuje "izjemno tehnologijo, estetiko in izjemen luksuz".

Avtomobil ima črno karbonsko ohišje, 1.500 konjskih moči in 16-cilindrski motor, niso pa izdali, kakšne hitrosti lahko doseže. Tehnični podatki so podobni še enemu Bugattijevemu čudu, Chironu. Chiron v 2,4 sekunde doseže 100 kilometrov na uro in ima najvišjo hitrost 420 kilometrov na uro.

Na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu prevladujejo novi električni superavtomobili, Bugattijev zadnji izdelek pa nagovarja popolnoma drug trg, poroča BBC. Tako je eden izmed tam prisotnih novinarjev dejal, da je na črnem vozilu "nekaj darthvaderskega".