Foto: MMC RTV SLO/Renault
Foto: MMC RTV SLO/Renault

Renaultovi načrti na Kitajskem so precej ambiciozni, saj do leta 2022 načrtujejo, da bodo v tej državi v okviru načrta "Drive the Future" prodali 550.000 avtomobilov na leto. K uresničitvi načrta naj bi pripomoglo tudi devet novih modelov osebnih avtomobilov, ki jih bodo izdelovali na Kitajskem in med katerimi bodo tudi trije športni terenci, trije pa bodo električni.

V okviru kitajskega načrta je naveza Renault-Nissan-Mitsubishi v sodelovanju s kitajskim Dongfengom ustanovila tudi skupno podjetje eGT New Energy Automotive Co. Ltd., iz katerega bodo prihajali električni avtomobili, med katerimi bo tudi v Šanghaju predstavljeni električni športni terenec renault city K-ZE, ki je hkrati tudi Renaultov prvi električni avtomobil v segmentu A.

Foto: MMC RTV SLO/Renault
Foto: MMC RTV SLO/Renault

Renault city K-ZE, v bistvu gre za električno različico že znanega renaulta kwida, bo ob medosni razdalji 2,423 metra ponujal prostorno potniško kabino in 300 litrov prtljažnika, s 150-milimetrsko oddaljenostjo dna od tal pa se ne bo bal niti slabših cest. V notranjosti izstopa predvsem info-zabavni sistem z 8-palčnim za dotik občutljivim zaslonom, poskrbljeno pa je tudi za kakovost zraka v kabini.

Kot rečeno, bo za pogon skrbela elektrika, a o pogonskem sklopu ni bilo rečeno veliko, le to, da bo elektromotor razvijal moč 33 kilovatov in navor 120 njutonmetrov, počasno polnjenje baterije na 220-voltnem gospodinjskem priključku bo trajalo štiri ure, na hitri polnilnici pa bo baterija do 80-odstotne kapacitete napolnjena v petdesetih minutah.