Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

Spredaj se rob žarometov nadaljuje v masko vozila. Na zadku ima glavno vlogo osvetljena letvica, ki poteka čez celo širino avtomobila in povezuje zadnja žarometa, osvetljen pa je tudi Volkswagnov logotip.

V notranjosti je nemogoče spregledati veliki zaslon, ki se razteza od leve strani prek sredine armaturne plošče. Ta najverjetneje vključuje tako instrumentno ploščo kot prikazovalnik multimedijske naprave. Ena od posebnosti je tudi volanski obroč, ki se zdi, kot bi bil v položaju za avtonomno vožnjo. ID roomzz namreč omogoča avtonomno vožnjo četrte stopnje, kar pomeni, da v načinu ID pilot vozniku pri vožnji ni treba dejavno sodelovati.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen

Ime koncepta izhaja iz prilagodljivosti potniškega prostora, ki ponuja popolnoma novo sedežno konfiguracijo, premijske materiale in prilagodljivo osvetlitev.

Koncept napoveduje veliko električno športno terensko vozilo, ki bo na prodaj od leta 2021, najprej na Kitajskem, nato pa tudi na drugih trgih. Serijski model bo zastavonoša Volkswagnove nove električne družine ID, ki temelji na prilagodljivi platformi MEB.