Pokukali smo v vsakdan Marje Koren, Teje Černigoj Pušnjak, Tine Cerk, Milanka Maričića, Mije Pungeršič, Lutfija Abdullahuja, igralcev, ki so nastopali v predstavi Vse, kar ste želeli vedeti o nas pod režisersko taktirko Maje Martine Merljak. Ste kdaj pomislili, kako je, če moraš v vsako pot vračunati še dodaten čas za nepredvidljive dogodke, na katere nimate vpliva? K bolj potrpežljivi in strpni vožnji vas povabimo nocoj v Avtomobilnosti.

Na hitro in na silo pa nikakor ne sme iti niti takrat, ko z avtomobilom vlečemo prikolico, še posebej pri vzvratni vožnji, ki povzroča preglavice še zlasti tistim manj izkušenim voznikom, ki taborijo enkrat letno. Odslej jim lahko manevre vzvratne vožnje lajša inovativen elektronski sistem, ki pri vzvratni vožnji samodejno obrača volan v pravo smer. Sistem je na voljo v čisto svežem volkswagnu passatu. Njegov štirikolesni pogon in z dvema turbinama podprt dizelski motor je bil vsekakor kos trendovsko modri počitniški prikolici. Na letališču Prečna pri Novem mestu jo je na passata pripel Adrijin testni voznik Anton Kastrevc.

Preizkusili smo tudi Fordov kombi, ki se ponaša s povsem avtomobilsko udobno kabino in številnimi elektronskimi pomagali, tudi s samodejnimi brisalci, o katerih govorimo v tokratni Avtopediji. Na snegu smo spoznali seata leona v bolj izletniški opravi.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo ob 21.30 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Eno najteže pričakovanih jesenskih avtomobilskih novosti smo preizkusili v različici s sistemom, ki samodejno vrti volanski obroč pri vzvratni vožnji s prikolico. Preizkus smo zaupali profesionalcu, Adrijinemu testnemu vozniku Antonu Kastrevcu. Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Avtomobilska elektronska oprema se seli tudi v gospodarska vozila - tudi samodejni brisalci, o katerih govorimo v tokratni Avtopediji. Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO