Eva se je iz oddaje v oddajo bolj zbliževala z odrom in s televizijskim kamerami. Foto: Žiga Culiberg
Eva se je iz oddaje v oddajo bolj zbliževala z odrom in s televizijskim kamerami. Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto in dvojčici Prusnik
Eva se bo z dvojčicama Prusnik pomerila še na Emi, ki bo 26. februarja, in tam se bo odločilo, kdo bo zastopal letos Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije v Azerbajdžanu. Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto
Skozi oddaje je tudi pokazala, da ni zvesta le črni barvi. Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto po zmagi na Misiji Evroviziji

Eva Boto se je z zmago na oddaji Misija Evrovizija in uvrstitvi na Emo 2012 močno približala svojemu osebnemu cilju: pridružiti se Tini Maze z istega območja in z njo predstavljati Slovenijo v Evropi (in tudi svetu).

16-letna Korošica iz Šentjanža pri Dravogradu je skozi avdicije in oddaje dobesedno odrasla (konec koncev je v eni izmed oddaj praznovala svoj 16. rojstni dan).

V videu desno spodaj si lahko pogledate pogovor z Evo Boto po zmagi na oddaji Misija Evrovizija.

Vabljeni k branju:
- Eva in Nika Prusnik: Oder je najin. Tam se počutiva doma.

Gledalcem in sodnikom se je vtisnila v spomin zaradi svojega suverenega glasu. A kot so poudarjali nekateri sodniki, Evrovizija zahteva več kot le odličnega vokalista. Očitke, da naj bi bila preveč sramežljiva, je Eva iz oddaje v oddajo zavračala s smehom in vedno večjo sproščenostjo. "Mogoče sem na začetku delovala malce sramežljivo, ampak sem mi zdi, da se vedno bolj odpiram. Postajam samozavestna tudi, ko nisem na odru, in mislim, da se to pozna," je dejala Eva za MMC po eni izmed oddaj.


Na nove izzive gleda z optimizmom in priznava, da bo potrebno še veliko dela do nastopa na Emi, 26. februarja.
Več pa si lahko preberete spodaj.


Na odru ste pred samo razglasitvijo delovali precej nervozno. Kaj ste takrat premišljevali?
Ja, mislim, da je bila vsaka izmed nas malo nervozna. Ali bodo zdaj poklicali tvoje ime? To je normalno. Razmišljala pa sem normalno, ali bom ostala ali grem zdaj ven. In vsakem primeru - tudi če bi šla ven - bi nadaljevala s tem. To je moja ljubezen, to je moje življenje.
Ali se zavedate, kakšna odgovornost pride s samo uvrstitvijo na Emo?
Ja, ta odgovornost bo zdaj še večja, kot je bila do zdaj. Meni se to postavlja kot neki izziv. Kako ga bom sprejela, pa bomo videli. Upam, da čim boljše.

Kaj je bil tisti glavni razlog, zakaj ste se prijavili na Misija Evrovizija?
Glavni razlog na začetku je bil samo, da pokažem ljudem, kaj imam rada, kaj rada počnem. Svojo strast. To sem jaz hotela pokazati ljudem. Upam, da se to tudi vidi. Glede na rezultate in vse odzive, mislim, da je bilo kar očitno.
Kdaj je padla odločitev, da se boste prijavili na avdicijo?
Enostavno, ko je bil razpis, sem si rekla: 'Zakaj pa ne.' Dobro je bilo, ker je v razpisu dovoljevalo, da si lahko star 15 in si lahko šele kasneje - mislim, da marca - dopolnil 16. In sem si rekla: 'Ja, grem! To je to.'
Kateri je bil za vas najtežji nastop v oddaji?
Najtežji, ampak mislim, da celo eden najboljših, je bil, ko sem pela Prisluhni mi, sicer Darjino pesem. Ker je tam le nastopala kot sodnica in jaz sem pela njeno pesem. Nekako se mi zdi, da sem želela še boljši vtis narediti, posebej nanjo.
Pred vami je naporni mesec do Eme. Že veste, kaj vas čaka do 26. februarja?
26. februarja še ne vem, kaj lahko pričakujem. Vem, da bodo priprave. Da bo vse težko, ampak bo treba zgarati in se potruditi po svojih najboljših močeh.


Vse Evine nastope na oddaji Misija Evrovizija si lahko ogledate spodaj.

Eva Boto - Because of you

Eva Boto - Hero

Eva Boto - Any Man of Mine

Eva Boto - Prisluhni mi

Eva Boto - Hush Hush

Eva Boto - What Do You Want From Me

Eva Boto - Use Somebody

Eva Boto - What a Feeling

Eva Boto - Because of You (zadnja oddaja)

Eva Boto - Running scared

Eva Boto - Čas za nas

Eva Boto po zmagi na Misiji Evroviziji