Okrog deset tisoč navdušencev nad plesno elektroniko se je kljub dežju in blatu prepustilo plesni ekstazi. Foto: Organizator
Okrog deset tisoč navdušencev nad plesno elektroniko se je kljub dežju in blatu prepustilo plesni ekstazi. Foto: Organizator

Ti niso želeli zamuditi priložnosti za (skoraj brezplačno) bližnje srečanje z zvezdniškima didžejema Carlom Coxom in Umekom, enim najprepoznavnejših slovenskih glasbenih "izvoznih artiklov", ki je to poletje skupaj z legendarnim Britancem Coxom "rezident" v ibiškem klubu Space.

Dobrodelni z enim evrom
Večer je spet minil v dobrodelnem duhu, saj so obiskovalci na prizorišče plesnega spektakla lahko vstopili z donacijo enega evra. Zbrana sredstva bo organizator že tradicionalno - to je bilo že sedmo "žuranje z razlogom" - podelil društvu Beli obroč, namenjena pa bodo odprtju nove prijazne sobe v Sloveniji. "Z dobrimi nameni in dobrimi dejanji lahko nedvomno spreminjamo stvari na boljše," je povedala predsednica Belega obroča Slovenije Vlasta Nussdorfer.

VIP-prostor je bil zaradi klavrnega vremena letos malce bolj prazen kot v prejšnjih letih - no, tudi lani je v času dogodka deževalo -, a se je v njem vseeno našlo nekaj znanih obrazov s slovenske estrade (poleg povezovalke večera Katarine Čas smo opazili še njeno soigralko iz nanizanke Strasti Ajdo Smrekar, pa modno oblikovalko Nino Šušnjara in stilistko Danajo Vegelj, baletnika Lukasa Zuschlaga in igralca Uroša Smoleja ...) na plesišču pa se pretežno najstniško občinstvo, ki je na dogodek prispelo z vseh koncev Slovenije (večinoma dobro "oboroženo" z opojnimi tekočinami), ni pustilo motiti zaradi dežnih kapelj. Nekateri so se v slogu Rock Otočca prepustili tudi norčijam v blatu.

Zabava se je zaključila s presenečenjem. Organizator je namreč napovedal osmi Žur z razlogom, ki bo potekal že novembra letos v Mariboru.

V galeriji si oglejte nekaj fotografskih utrinkov z dogodka.