Morda je v vašem spominu bolj njegov stas, morda glas. Ivo Kores čuti spoštovanje do izziva, kot je Ema. Foto: Osebni arhiv
Morda je v vašem spominu bolj njegov stas, morda glas. Ivo Kores čuti spoštovanje do izziva, kot je Ema. Foto: Osebni arhiv

Morda včasih preveč "kompliciram", tako pravi družina.

Bernarda Žarn
Bernarda je lani Emo izpustila, saj sta bila voditelja Maja Martina Merljak in Peter Poles, leta 2008 pa je združila moči z Mariem Galuničem. Foto: Stane Sršen

Čaka nas garanje, garanje in - na koncu upam, da zabava za vse nas.

Mariborčan, ki ga je bilo pred leti mogoče videti v studiu oddaje Dobro jutro, zdaj pa je zaposlen z "vrtenjem jezika" na Radiu Slovenia International, bo v soboto, 20. februarja, prvič resneje padel v "kolesje" Eme. Z Bernardo Žarn bo namreč vodil predizbor najbolj gledanega slovenskega glasbenega tekmovanja, dan pozneje pa bo na njuno mesto stopila bratsko-sestrska naveza Flego.

V soboto se bo iz "green rooma" javljala Primorka Karin Sabadin, v nedeljo pa se bosta v tej vlogi preizkusila kar Bernarda in Ivo.

Kdo je Ivo Kores in kako razmišlja, pa v spodnjem pogovoru.

Boste na Emi popoln novinec ali ste bili v preteklih letih že kakor koli povezani s tem dogodkom?
Ne, na tak način še nisem bil soočen z Emo, zato čutim globoko spoštovanje do izziva. Na odru sicer nisem novinec, vodil sem že prireditve, resda v manjšem obsegu in zagotovo ne tako odmevne.

Oder si boste delili z Bernardo Žarn, ki je bila izbrana tudi za "usodno žensko", femme fatale Slovenije. Kako dobro se poznata in kaj si obetate od vodenja - predvsem trdo delo in piljenje scenarija ter tremo ali sproščeno, zabavno izkušnjo?
Z Bernardo se poznava že nekaj let, televizijske oddaje se pač na neki način prepletajo. Se pa strinjam z "usodno žensko", upam, da mi bo usoda naklonjena (smeh). Čaka nas garanje, garanje in - na koncu upam, da zabava za vse nas. Ema se pač ne zgodi vsak dan.

Katero znano slovensko pesem si najpogosteje požvižgavate v avtomobilu ali kopalnici? Kakšen glasbeni okus imate sicer?
Zadnje čas mi ne gre iz ušesa "Spal bi cel dan" zasedbe Sausages. Me je namreč zbudila pred kratkim ob pol petih zjutraj, ko sem se odpravljal v službo. Pa ni bilo lahko! Zadnje čase sicer spet malo odkrivam svojo ljubezen do džeza.

Včasih ste bili eden izmed voditeljev jutranje oddaje Dobro jutro. Kaj pogrešate televizijsko delo, saj ste zdaj predvsem radijec?
Mislim, da po določenem času neke zadeve začneš pogrešati, v bistvu pa sem menda vzljubil oba medija. Delo pri oddaji Dobro jutro mi je bilo zelo všeč.

Kakšne so vaše ambicije - bi si želeli voditi kakšno pogovorno razvedrilno oddajo v najbolj gledanem večernem času, vas zanimajo bolj resne teme ali ste zadovoljni, da medijsko niste tako izpostavljeni, da bi vas poznal prav vsak?
Težko odgovorim, saj obstajajo tudi znotraj teh zvrsti precejšnje razlike, odvisno pač, kaj konkretno počneš. In koliko ti je osebno všeč. Verjetno pa sem bolj naklonjen zabavi, saj je sicer že preveč resnosti.

Kakšen je Ivo Kores zasebno? Kaj vam vzame največ časa, kako se sproščate?
Morda včasih preveč "kompliciram", tako pravi družina (smeh). Je pa zagotovo družina tista, ki vzame največ časa in dobro je tako. Sproščam se pa s padalstvom, in to uspešno že deset let.

Če bi bile vaše želje brez omejitev, s katero znano slovensko oziroma tujo voditeljico bi si želeli nekoč stopiti na oder?
A ni "femme fatale" želja brez omejitev?

Morda včasih preveč "kompliciram", tako pravi družina.

Čaka nas garanje, garanje in - na koncu upam, da zabava za vse nas.