Chucka Norrisa najbolj poznamo po naslovni vlogi v seriji Teksaški mož postave, med njegove odmevnejše projekte pa spada še akcija Delta Force iz leta 1986. Foto: EPA
Chucka Norrisa najbolj poznamo po naslovni vlogi v seriji Teksaški mož postave, med njegove odmevnejše projekte pa spada še akcija Delta Force iz leta 1986. Foto: EPA

77-letni igralec, najbolj znan po vlogi v seriji Teksaški mož postave iz 90., pred dobrim desetletjem pa je postal junak spletnega "mema" Dejstva o Chucku Norrisu, izmišljenega seznama zabavnih in pogosto bizarnih "dejstev" na temo njegove domnevne nadčloveške nepremagljivosti, je v sredo obedoval v restavraciji na Ljubljanskem gradu in se s tem pohvalil v objavi na družbenih omrežjih, še prej pa se je z ženo Geno sprehajal po okolici Gradu in objavil idilično fotografijo v objemu zelenja in z razgledom na belo Ljubljano.

Silak in dedek
Domneve o Chuckovi izjemni moči pa niso čisto iz trte izvite: pred razcvetom igralske kariere je postal mojster borilnih veščin: poleg karateja obvlada denimo še tekvondo in džiudžicu, sam pa je razvil novo borilno veščino, imenovano chun kuk do, kombinacijo vseh tradicionalnih veščin, ki jih obvlada. Zadnja leta se precej posveča snemanju oglasov, pretežno na območju vzhodne Evrope, po poročanju slovenskih novičarskih portalov naj bi ga prav tovrstne obveznosti pripeljale tudi v naše kraje.

Gena je Norrisova druga žena, od Chucka je mlajša 23 let, v zakonu pa sta se jima rodila dvojčka Dakota Alan in Danilee Kelly, ki bosta letos dopolnila 16 let. S prvo ženo Dianne ima zvezdnik dva sinova, priznal pa je še eno hčer, ki se mu je rodila v zunajzakonskem razmerju. Chuck Norris, predan kristjan, ki je napisal več knjig z versko tematiko, je dedek devetim vnukom.

Gena and I over looking Ljubljana Slovenia... a beautiful city with beautiful people.

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris) on May 3, 2017 at 12:18pm PDT

Gena and I with our friends Larry & Kyle, having dinner at Strelec restaurant in the Ljubljana Castle.

A post shared by Chuck Norris (@chucknorris) on May 3, 2017 at 2:38pm PDT