Strel z novim priznanjem. Foto: Spletna stran strelworldswim.com
Strel z novim priznanjem. Foto: Spletna stran strelworldswim.com
false
Strel je v svoji karieri preplaval reke, kot so Misisipi, Amazonka, Donava, Parana in Jangce. Foto: BoBo

61-letni plavalec je že v intervjuju za MMC namignil, da bo november velik mesec zanj, in zdaj je znano, zakaj. "Svet mi je naklonjen in gre z mano naprej," je dejal v nedavnem intervjuju za MMC Strel.

Strel, ki ima v svoji lasti pet Guinnessovih rekordov, je hvaležno sprejel novo priznanje, saj so ga sprejeli v Mednarodno dvorano slavnih maratonskih plavalcev (International Marathon Swimming Hall Of Fame - IMSHOF). Poleg njega so - kot je zapisano na uradni spletni strani - sprejeli še Američana Forresta Nelsona, Mehičana Antonia Argüellesa Diaza Gonzaleza in Kanadčana Georgea Parka.

IMSHOF je bil ustanovljen leta 1961, da osvetli dosežke maratonskih plavalcev po vsem svetu. Organizacija ne nagrajuje le plavalcev z najboljšimi izidi, ampak tudi posameznike zaradi svojih posebnih dosežkov.

A Strel ne počiva na lovorikah. 22. marca bo skočil v vodo in s tem začel nov podvig, s katerim želi opozoriti na onesnaženje voda. Plaval pa bo tudi "za mir in ljubezen". 61-letni Strel namerava v 450 dneh preplavati oceane, reke, kanale in druge vodne površine, ki so primerne za plavanje. Plaval bo po od pet do dvanajst ur na dan - odvisno od vremena in vodnih tokov.