Gašper Rifelj je Azerbajdžanu pomahal v slovo. Foto: MMC RTV SLO
Gašper Rifelj je Azerbajdžanu pomahal v slovo. Foto: MMC RTV SLO

A zdaj so dekleta ostala sama, saj so vaši glasovi odločili, da Gašperja naslednjo nedeljo ne bo več na odru Misije Evrovizija. Sodniki so najprej izbrali šesterico najboljših po svojem mnenju: Eva Boto, Brina Vidic, Manuela Brečko, Eva & Nika Prusnik, Nadja Irgolič in Nika Zorjan. To pa je pomenilo, da je za napredovanje med najboljših sedem prosto samo še eno mesto, za katerega sta se morala nato potegovati Gašper Rifelj in Flora Ema Lotrič. Še enkrat sta zapela vsak svojo pesem, s katero sta nastopila v prvem krogu, nato pa se je začelo glasovanje.

Danes se je sicer začela nova stopnja tekmovanja v Misiji Evrovizija, saj smo bili v prejšnjih oddajah vajeni, da so izpadli kar štirje kandidati hkrati, od zdaj naprej pa se bo v vsaki oddaji poslovil samo en tekmovalec oziroma tekmovalka. In tako bo šlo vse do božiča, ko bo na sporedu še finalna oddaja Misija Evrovizija, v kateri bodo nastopili le še trije kandidati, ki se jim bo uspelo obdržati na tekmovanju. Sodniki in gledalci bodo tudi v tej oddaji izločili enega kandidata, tako da bosta ostala samo še dva in se na Emi 2012 med seboj pomerila za vozovnico v Azerbajdžan, ki bo maja gostil tekmovanje za Pesem Evrovizije. Ema 2012 bo letos torej sestavljena samo iz teh dveh kandidatov, ne pa iz 10 ali več, kot smo bili vajeni v prejšnjih letih.

Danes se je torej predstavilo osem kandidatov, misijo pa jih nadaljuje le sedem. Sodniška četverica je izbrala šest kandidatov, med Gašperjem Rifljem in Floro Emo Lotrič pa ste s telefonskim glasovanjem izbirali vi in izbrali Floro Emo.

Danes so nastopili:

- Manuela Brečko
- Flora Ema Lotrič
- Gašper Rifelj
- Nika & Eva Prusnik
- Nika Zorjan
- Nadja Irgolič
- Brina Vidic
- Eva Boto