Dvanajst finalistk se bo potegovalo za naslov najlepše v Sloveniji. Foto: Vili Klemenčič
Dvanajst finalistk se bo potegovalo za naslov najlepše v Sloveniji. Foto: Vili Klemenčič
Finalistke Miss Slovenije 2007
Ena izmed njih bo domov odpeljala avto leta 2007. Foto: Vili Klemenčič

Prireditev, ki se bo začela ob 21.00, bo vodil Jure Godler, sicer znan kot imitator v oddajah Hri-bar in Radio Ga-Ga, scenarij zanjo pa je napisal Miha Šalehar, ki je gledalcem znan kot voditelj oddaj Tekma in Lestvica na drugem.

Za prestižni naslov Miss Slovenije se bo potegovalo 12 finalistk, ki jih je izbrala strokovna žirija, najlepša med njimi pa bo odpotovala na Kitajsko, kjer bo 1. decembra izbor za Miss sveta.

Bitka bo potekala za sedem naslovov
Tekmovalke se ne bodo potegovale le za naslov Miss Slovenije ter za prvo in drugo spremljevalko, ampak se bodo trudile tudi za naslov Miss simpatičnosti, Miss fotogeničnosti, Miss interneta in Miss LEA. A le ena bo na glavo nadela krono najlepše v državi in se domov odpeljala z avtomobilom leta 2007 - oplom corso.

Predstavili bodo tudi modne kreacije
Poleg lepotic bodo na prireditvi predstavljene tudi kreacije 12 modnih oblikovalcev z natečaja revije Elle. Vsaka izmed finalistk za Miss Slovenije bo na finalni prireditvi nosila eno izmed oblek finalistov natečaja modnih oblikovalcev.

Lepotice bodo nosile obleke naslednjih oblikovalcev: Mirjam Marussig, Anite Mikolič, Diane Kotnik Lavtižar, Simone Mihelič, Urše Drofenik, Barbare Plavec Brodnjak, Tanje Zorn Grželj, Rike Zadravec, Branke Poljak, Maje Ferme, Karmen Matičič in Dejana Krajnika.