Zakaj se v svojih filmih nikdar ne smeji, jo je vprašala neka novinarka. 'Igrala sem v Nepovratno. Tam ni kaj dosti razlogov za smeh.' Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Zakaj se v svojih filmih nikdar ne smeji, jo je vprašala neka novinarka. 'Igrala sem v Nepovratno. Tam ni kaj dosti razlogov za smeh.' Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
'Nisem del Hollywooda, raje živim v Evropi in Ameriko obiščem le občasno.' Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Na tiskovni konferenci se je novinarjev in fotografov kar trlo - ne le slovenskih, tu so bili še italijanski, hrvaški in celo bosanski kolegi. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
'Pomembno je, kako se počutiš navznoter. Če se počutiš dobro v svoji koži, potem se to pozna tudi navzven.' Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Tiskovna konferenca Monice Bellucci

Čutna italijanska igralka je popolnoma navdušila zbrane v konferenčni sobi hotela Lev in na trenutke se je zdelo, da se bodo predstavniki sedme sile - zlasti moški del - pobili, da bi sedeli bližje zvezdnici.
"O moj Bog, pa saj tu govorite vse jezike," je dahnila, ko jo je že tretji novinar spraševal v italijanščini - potem ko se je neki hrvaški novinar preizkušal tako v francoščini kot v italijanščini, preostali pa so se držali angleščine.


Cena? Poslovna skrivnost
Nazadnje se je za neko novinarsko konferenco pri nas verjetno akreditiralo toliko novinarjev, ko se je v naših krajih mudil George W. Bush. Tokrat je bila gostja pač bolj mikavna. "Monica se je rade volje odzvala našemu vabilu, saj je že dolgo občudovala Slovenijo. Prepričevati je sploh ni bilo treba," je povedala predstavnica Galerije Emporium.
Kakšna je bila vsota, ki so jo za obisk odšteli Belluccijevi, ostaja poslovna skrivnost, so pa povedali, da zvezdnica ni imela prav nobenih zahtev. "V Ljubljano je pripotovala s svojo šestmesečno hčerko in je bila naravnost ganjena, ko smo ji v avtomobil namestili lupino za otroka," je Monicino skromnost poudarila Helena Draškovič. Igralka naj bi na tiskovno konferenco malce zamujala prav zato, ker je morala še nahraniti hčerko Leonie.
Manekenski začetki
In zakaj so se odločili, da bo botra mestnemu Emporiumu ravno za Monica? "Zaradi štirih skupnih točk: lepote, navdušenosti nad visoko modo, zanimivosti in privlačnosti ter zato, ker smo potrebovali botrico, ki nam bo prinesla srečo."
Belluccijeva, ki je svojo kariero začela kot manekenka, v zadnjih letih pa posnela številne reklamne kampanje za ugledne znamke, je dejala, da ji je lepota odpirala več vrat, kot jih ji je zapirala - nekaj pomislekov je bilo samo takrat, ko je začenjala svojo filmsko kariero. "Ko prideš kot model v Hollywood, pogosto slišiš: Pa ne še ena manekenka, ki hoče biti igralka."
"Rada imam goloto"
A ovire je hitro premagala in danes je - predvsem po zaslugi filmov Malena in Nepovratno - ena najbolj iskanih evropskih igralk v Hollywoodu. In da, čeprav je že močno zakorakala čez 40. Pred kratkim je izdala tudi knjigo svojih fotografij - na večini je gola. "Prihajam iz modnega sveta, zato z goloto pač nimam težav. Tudi v moji družini so bili do golote zelo odprti," je razlagala svoj odnos do golote.
"Svoje telo uporabljam z veliko svobode. Rada imam goloto. Rada ima jezik telesa. Sem pač igralka in prav tako kot glasbenik uporablja svoj instrument, jaz kot instrument uporabljam svoje telo."

Belluccijeva je tokrat moža, francoskega igralca Vincenta Cassela, pustila doma, zavrnila pa je govorice, da naj bi živela ločeno: "Sva pač veliko narazen, ker oba veliko delava in potujeva. A lahko vam zagotovim, da ko sva skupaj, sva res skupaj."
Pa je kdaj ljubosumna, ko gleda moža v bolj žgečkljivih prizorih z drugimi igralkami (nazadnje je imel tak prizor s prelestno Natalie Portman v Črnem labodu)? "Seveda sem. Ampak mislim, da je zdravo, da si ljubosumen. Ko enkrat nisi več ljubosumen, te mora zaskrbeti. Upam, da bom ljubosumna do konca življenja."
Večerna zabava z Monico
Igralka je bila zvečer še častna gostja na slavnostnem odprtju Galerije Emporium, kjer so se po rdeči preprogi sprehodili povabljenci, med njimi Marko Vozelj, Alya, Bernarda Jeklin, Igor Jelen, supermodel Karin Škufca, številni modni novinarji in novinarji družabne kronike, modni oblikovalci (Matevž Faganel), Tomaž Perovič, igralci in drugi estradniki.
Belluccijeva je v globoko izrezani črni večerni toaleti prerezala rdeč trak, nato pa se je sprehodila med povabljenci, jim uslužno pozirala za fotografije, posnete z mobilnimi aparati in se za konec še zazrla skozi zgornje okno na razsvetljen ljubljanski grad ("Bellisssimo!"), preden so jo gostitelji diskretno pospremili iz Galerije skozi stranski izhod.
Na desni si lahko ogledate posnetek tiskovne konference v celoti.

Tiskovna konferenca Monice Bellucci