'Komercialno uspešna glasba je najtežja pot, tega se zavedam,' je prepričana Nika. Foto: Žiga Culiberg
'Komercialno uspešna glasba je najtežja pot, tega se zavedam,' je prepričana Nika. Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan, Eva Boto in dvojčici Prusnik
Nika bi na Evrovizijo poslala predvsem dobro pesem. Foto: Žiga Culiberg

Raay je točno zastavil mojo glasbeno pot in po tem, kar sem slišala, se veselim dela, ki prihaja.

Nika o sodelovanju z Raayem
Nika Zorjan
Nika si je že med samo oddajo Misija Evrovizija po tihem želela, da bi sodelovala z Raayem in ta želja se ji je na koncu tudi izpolnila. Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan
'Zavedam se, da mi bo z Raayem vse skupaj uspelo hitreje, ker ve, kaj dela, ustvarja odlične komade, ki gredo ljudem v ušesa,' je prepričana Nika. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Po eni strani mi je bilo seveda žal, ker sem si tako močno želela Eme, po drugi strani pa si nisem obetala vsega, kar mi je prinesla oddaja," je dejala srečna "poraženka" oddaje, ki je za "tolažilno nagrado" posnela skladbo Čas za nas. Hkrati pa je prišla pod okrilje producenta Raaya. "Z Raayem sva se v studiu pošalila, da je Čas za nas kot nekakšen "podaljšek" mojega ustvarjanja v oddajah Misija Evrovizija, spomin na vse skupaj, ko jo poslušam, sem polna občutkov in spominov, ki sem jih doživela v seriji oddaj," je dejala za MMC Nika. 19-letna Prekmurka ve, da je pred njo še naporna pot, toda na njo stopa z optimizmom.

Cel pogovor z Niko si lahko preberete spodaj.


Ali vam je, glede na to, da je Čas za nas neke vrste "tolažilna" nagrada po izpadu v zadnji oddaji Misije Evrovizije, kaj žal, da ne greste na Emo 2012?
Na šov Misija Evrovizija sem se, tako kot verjetno vsi, prijavila s ciljem, da bi mi morda uspelo priti do Eme ali celo do Evrovizije. Po eni strani mi je bilo seveda žal, ker sem si tako močno želela Eme, po drugi strani pa si nisem obetala vsega, kar mi je prinesla oddaja. Ne nazadnje toliko ljudi, ki me podpira. Vem, da je na koncu pomembno to, kako močno se pri ljudeh zasidraš z glasbo in kaj bi si želela lepšega kot to, da takoj po končani oddaji lahko posnamem Čas za nas. To je bilo zame presenečenje, saj sem sprva sklepala, da bodo skladbo posnele zmagovalke - a ker bodo one dobile pesmi za Emo, mi je postalo jasno, da bo pesem vendarle moja. Takrat razočaranja ni bilo več.

Ves čas ste poudarjali, da so vaše sanje nastop na Evroviziji. Ali sanje ostajajo ali so se spremenili cilji s sodelovanjem z Raayem, ki se vam je ponudilo po oddaji Misija Evrovizija?
Sanje vsakega glasbenika, vsakega pevca, so delati nekaj, kar mu je všeč in kar je všeč tudi ljudem. Nastop na Evroviziji je gotovo želja številnih, a nesmiselno je ustvarjati glasbo samo z enim namenom in eno željo - priti na Evrovizijo. Zavedam se, da mi bo z Raayem vse skupaj uspelo hitreje, ker ve, kaj dela, ustvarja odlične komade, ki gredo ljudem v ušesa in morda. Če pa bo kdaj priložnost iti na Evrovizijo, verjamem, da lahko z eno izmed takih skladb nekaj dosežem na Evroviziji.

Kakšna je bila vaša reakcija, ko ste izvedeli, da se je Raay odločil, da vas vzame pod svoje okrilje?
Bila sem šokirana, saj nisem pričakovala, da bo hotel sodelovati s "poraženko" (smeh). Moram priznati, da sem si po tihem želela sodelovati z njim, saj je on za mene najboljši slovenski producent in želja se mi je izpolnila! Ampak nisem pričakovala, da bo Misija Evrovizija poskrbela tudi za take priložnosti! Lahko rečem, da smo tako vse tri finalistke zmagovalke, nekatere na en, nekatere na drug način (smeh).

Vemo, da Raay strmi predvsem h komercialno usmerjeni glasbi, je to zvrst, v kateri se sami vidite?
Komercialno uspešna glasba je najtežja pot, tega se zavedam. To so vsi svetovni hiti, vsa svetovna znana imena, ki jih tudi sama poslušam (Adele, Katy Perry, Rihanna, David Guetta, Usher, Christina Aguilera, Beyonce ...), skratka, vse, kar je tako dobro, a hkrati všečno, da ljudje vsesplošno opazijo, je komercialna glasba. In če bom lahko pela stil, ki ga tudi sama rada poslušam, je to najlepše, kar lahko pevec doživi v ustvarjanju.

Je skladba Čas za nas nekaj, kar boste tudi v prihodnje zasledovali oz. kakšen pokazatelj je ta skladba za vaše nadaljnjo udejstvovanje v glasbi?
Z Raayem sva se v studiu pošalila, da je Čas za nas kot nekakšen "podaljšek" mojega ustvarjanja v oddajah Misija Evrovizija, spomin na vse skupaj, ko jo poslušam, sem polna občutkov in spominov, ki sem jih doživela v seriji oddaj. Raay je točno zastavil mojo glasbeno pot in po tem, kar sem slišala, se veselim dela, ki prihaja. Čas za nas je "trendy", pop-plesna skladba, z besedilom, ki na prvi pogled govori o paru, če dobro pogledaš pa lahko označuje tudi zgodbo prijateljev, ki se na določeni točki v življenju razidejo in niso več skupaj, čeprav ostajajo prijatelji. To se zgodi ob koncu osnovne šole, ob maturi, ob koncu faksa, skratka, polno je prelomnic - ena izmed takih je bila tudi z dekleti iz Misije ... Še vedno bomo kolegice, a nikoli več ne bo tako, kot je bilo v zadnjih mesecih.

In še eno nehvaležno vprašanje, če bi morali sami izbirati, koga bi vi poslali letos na Evrovizijo: dvojčici Prusnik ali Evo Boto?
Izbrala bi predvsem odlično skladbo! Ker se z vsemi dobro poznam, je res nehvaležno izpostavljati nekoga, a ker sem sama ob dobrih komada vedno nora na vokalne presežke, bi se odločila za Evo Boto.

Raay je točno zastavil mojo glasbeno pot in po tem, kar sem slišala, se veselim dela, ki prihaja.

Nika o sodelovanju z Raayem