Ana Kuhanec, absolventka na kineziološki fakulteti in dolgoletna inštruktorica aerobike in fitnesa, je v Sloveniji predstavila vadbo, ki kombinira elemente joge, pilatesa in plesa ob drogu. Foto: MMC RTV SLO
Ana Kuhanec, absolventka na kineziološki fakulteti in dolgoletna inštruktorica aerobike in fitnesa, je v Sloveniji predstavila vadbo, ki kombinira elemente joge, pilatesa in plesa ob drogu. Foto: MMC RTV SLO

Prav ta ples ob drogu, čeprav mnoge spominja na striptiz, ženske osvešča, jih osvobaja predsodkov, kako bi morale biti videti, jim dovoljuje, da so svobodne, samozavestne in močne.

Ana Kuhanec
Med znanimi Slovenkami, ki se navdušujejo nad novo obliko vadbe, je tudi Tina Cavazza, ki se je pred objektiv postavila v družbi Ane in sester Ogrin, ki so 'čutni fitnes' pripeljale v Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO

Vadbe vam dajejo nepopisen občutek zadovoljstva, medtem ko plešete. To je fitnes za vsako žensko.

Ana Kuhanec
Ana Kuhanec
Ples ob drogu, čeprav mnoge spominja na striptiz, žene osvešča, jih osvobaja predsodkov, kako bi morale biti videti, jim dovoljuje, da so svobodne, samozavestne in močne, je prepričana Ana Kuhanec. Foto: MMC RTV SLO

Vse skupaj je "zakuhala" Ana Kuhanec, ki je v Ameriki izredno priljubljeno vadbo "S factor" pripeljala na Hrvaško. Kot izkušena inštruktorica fitnesa in aerobike ji je dodala še nekaj avtorskih prvin ter vadbo prilagodila potrebam sodobne ženske in tako je nastal Ana's Sensual Fitness.

Navdušene tudi znane Slovenke
Tina, Katja
in Eva Ogrin pa so tri sestre iz Slovenije, ki so se v želji po novih izzivih vpisale na omenjeno vadbo in so eno leto vsako soboto potovale v Zagreb "odkrivat nov svet". Z Ano, avtorico programa in lastnico licence Ana's Sensual Fitnessa, so se tudi kmalu spoprijateljile. Navdušene nad novim načinom vadbe sestre Ogrin tako po opravljenem inštruktorskem usposabljanju in pridobitvi licence ta način vadbe sedaj omogočajo tudi ženskam v Sloveniji.

Že na slovenski predstavitvi se je začela evforija navdušenja, plesna predstavitev Ane ob drogu pa je vse pustila odprtih ust. Med gostjami predstavitve so bile tudi nekatere znane osebnosti, med njimi Tina Cavazza, Vesna Jankovič, sestri Maja in Nina Šušnjara, Neisha, Maja Rejec ...

Za MMC je spregovorila Ana Kuhanec, ki je v intervjuju razkrila nekaj podrobnosti o tej izjemno priljubljeni vadbi, ki sedaj osvaja tudi Slovenijo. Pod intervjujem pa prilagamo še videoposnetek, v katerem si lahko ogledate, kako je videti Anina čutna vadba s plesom ob drogu.


Kakšne so značilnosti "senzualnega fitnesa"? Kaj si želite, da bi vadba prinesla ženskam?
Ana's Sensual Fitness je sodobna oblika fitnesa, ki kombinira elemente joge, pilatesa in plesa ob drogu. Vaje, ki jih pravzaprav odplešete, so namenjene izključno ženskam, starejšim od 18 let, zgornje starostne meje pa ni. S krožnimi čutnimi gibi oblikujete telo z uporabo mišic, ki jih morda doslej še niste uporabljali, pri tem pa združujete fizično in čustveno bit. Vadbe vam dajejo nepopisen občutek zadovoljstva, medtem ko plešete. To je fitnes za vsako žensko. Ana's Sensual Fitness odpira um in vas osvobaja predsodkov, da so ženske, ki uživajo v svojem telesu in čutnosti, slabe. Ravno nasprotno! Z vadbo vzamete stvar v svoje roke in uživate v svojem telesu.

Od kod zamisel, da bi tovrstno vadbo pripeljali na Hrvaško? Kje ste se izobraževali?
Sem absolventka na kineziološki fakulteti in dolgoletna inštruktorica aerobike in fitnesa. Ker sem vedno pripravljena na nove izzive, sem odkrila trenutno najpriljubljenejši način vadbe v Ameriki in pred tremi leti odpotovala v Los Angeles na izobraževanje.

Na Hrvaškem sem bila promotorka knjige S faktor – striptiz za vsako žensko in sem kot edina Evropejka dobila priložnost za izpopolnjevanje v studiu same avtorice knjige Sheile Kelly v LA-ju. Po vrnitvi na Hrvaško sem začela promocijo S faktorja, sem pa po dveh letih in pol vnovčila še svoje znanje kineziologije in decembra leta 2007 ustvarila lastni fitnes - Ana's Sensual fitness.

Kako poteka vadba? Kaj pa ples ob drogu, kdaj to vpeljete v treninge?
Vadba telo oblikuje v čvrsto in zapeljivo, hkrati pa ohrani ženske obline, dviga samozavest, vrača zaupanje v lastno telo in odkriva skrivnosti. Cilj je priklicati na plano čutnost in sposobnost uživati v razkošju vsakega premika mišic in v tem najti zadovoljstvo. Prav ta ples ob drogu, čeprav mnoge spominja na striptiz, ženske osvešča, jih osvobaja predsodkov, kako bi morale biti videti, jim dovoljuje, da so svobodne, samozavestne in močne. Ženske s plesom dobijo občutek lepote in čutnosti, saj je lepota občutek, ne odsev v ogledalu. Obstaja devet stopenj programa, ki pa se tudi po končani deveti stopnji ne konča ... Vadba poteka v ciklusih, enkrat tedensko po 120 minut, vsak trening je natančno načrtovan in programiran.

Na Hrvaškem je tovrstna vadba že prava uspešnica. Kako to, da ste se odločili, da vadbo pripeljete tudi v Slovenijo?
Od znanih obrazov pri nas na Hrvaškem vadijo Gordana Sobol, Marijana Mikulić, Karmela Vukov-Colić, Petra Maroja, članice skupine E.N.I. in mnoge druge.

Po štirih letih je Ana's Sensual Fitness presegel meje Hrvaške in Slovenija je prva članica EU, kjer se bo ta vadba predstavila fitnes tržišču po zaslugi sester Ogrin, ki so v enem letu sobotnih potovanj v Zagreb končale šolo za inštruktorice in so lastnice licence za Slovenijo.

Prav ta ples ob drogu, čeprav mnoge spominja na striptiz, ženske osvešča, jih osvobaja predsodkov, kako bi morale biti videti, jim dovoljuje, da so svobodne, samozavestne in močne.

Ana Kuhanec

Vadbe vam dajejo nepopisen občutek zadovoljstva, medtem ko plešete. To je fitnes za vsako žensko.

Ana Kuhanec