Alicia Key podpira tudi številne dobrodelne organizacije. Foto: Reuters
Alicia Key podpira tudi številne dobrodelne organizacije. Foto: Reuters
Alicia Keys in Usher
Glasbenica je zapela v duetih že s številnimi glasbeniki. Foto: EPA

Govori se, da bo 11. decembra v Oslu zapela tudi v duetu z Annie Lennox, po vsej verjetnosti bosta izvedli pesem The Miracle Of Love dueta Eurythmics.

Uspehi se kar vrstijo
Alicia je do zdaj objavila tri izjemno uspešne albume, in sicer Songs In A Minor (2001), The Diary Of Alicia Keys (2003) in Alicia Keys Unplugged (2005). Prodala je že več kot 20 milijonov albumov, prejela 9 grammyjev, 11 Billboadovih glasbenih nagrad (Billboard Music Award) ter 3 ameriške glasbene nagrade (American Music Award).

Samozavestna …
Sredi novembra bo izšel njen novi studijski album, s prvim singlom No One pa se že strmo vzpenja po glasbenih lestvicah. Gradivo je pripravljala kar leto in pol. Kot je dejala, ni imela pri ustvarjanju nobenih zavor. Pri svojem delu je samozavestna, v skladbe pogosto vpleta tudi motive iz klasične in filmske glasbe. Nedvomno gre za izkušnje in znanje, ki jih je pridobila na študijih na univerzah Professional Performing Arts School in Columbia University. O svojem novem albumu je dejala: "Bodite pripravljeni na številna presenečenja."

… in človekoljubna glasbenica
Glasbenica redno sodeluje pri humanitarnih akcijah, z vsem srcem pa podpira fundacijo Keep A Child Alive. Zelo dobro je bil sprejet njen duet z Bonom iz skupine U2. Zapela sta priredbo pesmi Don't Give Up Petra Gabriela in jo naslovila Don't Give Up Africa.