Kele se zadnje čase posveča solokarieri. Bo še član zasedbe Bloc Party ali ne? Foto: EPA
Kele se zadnje čase posveča solokarieri. Bo še član zasedbe Bloc Party ali ne? Foto: EPA
Russell Lissack, ki je zasedbo ustanovil skupaj z Okerekejem, naj bi bil idejni vodja domnevne medijske potegavščine. Foto: EPA

Če gre verjeti pisanju na spletni strani It's All Indie, je ni, saj naj bi bil Kele (pevec je prejšnji teden presenetil z "užaljeno" izjavo, da so šli preostali trije člani zasedbe po premoru, v katerem so se vsi izmed četverice posvečali stranskim projektom, v studio brez njega) znan po laganju v intervjujih že od vsega začetka kariere, kakšno debelo laž pa naj bi si sem ter tja privoščili tudi drugi člani. Tokrat naj bi bil v ozadju potegavščine, s katero so si zagotovili precej medijske pozornosti, drugi ustanovni član skupine Russell Lissack.

Da to s Kelejem ne drži, naj bi potrdil tudi tvit Simona Whita, menedžerja Bloc Party in Keleja, ki je zapisal, da skupino še vedno sestavljajo isti člani kot že od leta 2003, torej vokalist Kele Okereke, kitarist Russell Lissack, basist Gordon Moakes in bobnar Matthew C. H. Tong.

Kmalu avdicije za novega pevca?
NME pa poroča drugače: Bloc Party naj bi že napovedali avdicije za nove pevce, a ostajajo v dobrih odnosih s Kelejem. Russell Lissack naj bi za omenjeno revijo povedal, da to, da iščejo novega vokalista, sploh ni skrivnost, saj je Kele zaposlen s soloprojekti in kaže, da bo to počel še kar nekaj časa.

Preostali trije člani so zato najprej razmišljali, da bi ostali samo pri inštrumentih, zdaj pa bi morda le vzeli novega pevca. Lissack je dodal še, da med skupino in Okerekejem ni hude krvi, a povedal, da že nekaj mesecev niso govorili.

"Bloc Party brez Keleja ni Bloc Party"
Zdaj pa je skupina na svoji spletni strani objavila skrivnosten zapis: "Bloc Party je še vedno Bloc Party. Se vidimo kmalu." Na njihovi strani na Facebooku so ga komentirali že številni oboževalci, ki so užaloščeni, saj, kot pravijo številni, "Bloc Party brez Keleja ni Bloc Party". Skupini nekateri predlagajo, naj izberejo novo ime, če mislijo nadaljevati brez njega.

Torej - resničen preobrat ali le medijska potegavščina po tem, ko so glasbeniki nekaj časa živeli stran od žarometov?