Aerosmith z več kot 150 milijoni prodanih albumov, 70 samo v ZDA, veljajo za najboljše prodajano ameriško hardrock skupino. Foto: EPA
Aerosmith z več kot 150 milijoni prodanih albumov, 70 samo v ZDA, veljajo za najboljše prodajano ameriško hardrock skupino. Foto: EPA

Kramer si je spomladi lani poškodoval nogo, zaradi česar je moral izpustiti več koncertov. Skupina si je v vmesnem času priskrbela začasnega bobnarja, ki pa bo zdaj, čeprav se je Kramer že pripravljen vrniti na oder, nastopil tudi na dveh težko pričakovanih koncertih – na podelitvi nagrad grammy in na galakoncertu, na katerem bodo skupino počastili z nazivom 'osebnost leta' (MusiCares: Person of the Year).

69-letni bobnar je proti skupini in podjetjem, pod okriljem katerih Aerosmith delujejo, vložil tožbo, a je sodnik Mark Gildea razsodil proti njemu. “Čeprav sem nad sodbo sodnika danes zelo razočaran, spoštujem njegovo odločitev. Vedel sem, da bo vložitev takšne tožbe naporna bitka, saj podpisane pogodbe niso predvidele postopka, da se član skupine vrne po poškodbi ali bolezni,” je v izjavi za Rolling Stone povedal Kramah. “Vem, da sem storil prav – boril sem se za svojo pravico in želel proslaviti uspeh skupine, ki sem jo postavil na noge in ji posvetil večji del svojega življenja."

Kramer je razburjen predvsem zato, ker je skupina čakala vse do 15. januarja, da mu je podala prepoved nastopa na omenjenih dveh koncertih. "Joey je naš brat. Njegovo dobro počutje je za nas ključnega pomena. Pogrešali smo ga in ga, čeprav s skupino ni igral šest mesecev, povabili, da se nam pridruži na grammyjih,” so v izjavi zapisali preostali člani skupine. “Joey je čakal do zadnjega trenutka, da sprejme naše povabilo, zdaj pa žal nimamo dovolj časa za potrebne vaje. Sebi, skupini in oboževalcem bi (lahko) naredil škodo.”