Brian Welch je rešitev svojih tegob našel v veri in Kristusu. Foto: headtochrist.com
Brian Welch je rešitev svojih tegob našel v veri in Kristusu. Foto: headtochrist.com
Korn so leta 1999 dobili MTV-jevo nagrado za najboljši rockovski videospot. Foto: EPA

Dolgolasi tetovirani glasbenik je nedolgo tega objavil knjigo z naslovom Save Me From Myself: How I found God, Quit Korn, Kicked Drugs, And Lived To Tell My Story, v kateri je razkril svoje razvratno življenje v bendu. Uničeval se je z mamili, dokler mu ni Jezus vrnil volje do življenja.

Head, kot mu pravijo v glasbenih krogih, svojega literarnega dela ni predstavil na kakšni glamurozni tiskovni konferenci, temveč le v intervjuju v publikaciji The Christian Post.
Dejal je: "Kot mladenič sem užival ob gledanju grozljivk in poslušanju metal glasbe, s prijatelji pa sem le popival in se drogiral. Bil sem v čudni družbi, dokler nisem spoznal neke družine, ki mi je predstavila Kristusa."

Brian Welch nadaljuje: "Nekega večera sem se nelagodno počutil. Pričel sem moliti in šele takrat sem zares spoznal, da Bog obstaja. Toda še vedno sem nadaljeval po starem, odselil sem se v Los Angeles in pristal pri skupini Korn."

Prvi album Kornov nastal s pomočjo alkohola in drog
In kako je nastal njihov prvi album? "Ustvarili smo ga pijani in omamljeni. Nato se je na koncertnih turnejah vse malo umirilo, s slavo pa se je vse znova vrnilo. Bolj kot smo bili popularni, večje so bile travme. Začel sem jemati metamfetamine. V zadnjih dveh letih, ki sem jih preživel v skupini, sem jih redno jemal vsak dan. Mamil sem se poskušal odvaditi, pa ni pomagal niti moj obisk na kliniki. Šele ko me je prijatelj odpeljal v cerkev, so se stvari začele spreminjati. Začel sem moliti in v enem tednu sem se odvadil jemanja mamil, zapustil pa sem tudi skupino Korn."

Head že nekaj časa pripravlja svoj prvi solo album, ki za zdaj nosi delovni naslov It's Time To See Religion Die.