Adams pravi, da pesmi na novem albumu zvenijo retro. Foto: Reuters
Adams pravi, da pesmi na novem albumu zvenijo retro. Foto: Reuters

Kanadski roker Bryan Adams je izdal 13. studijski album, ki ga je poimenoval Get Up. Adams upa, da bo z njim ponovil uspeh albuma Reckless, ki je izšel pred 30 leti in ga s pesmimi, kot sta Summer of '69 in Run to You, izstrelil med najbolj priljubljene glasbenike.

Kanadski roker je dejal, da je Get Up odlično nadaljevanje albuma Reckless, in dodal, da je album, ki je na trgovske police prišel 16. oktobra, zagotovo eden najboljših, kar jih je kadar koli posnel. "Želim si, da bi takšen album lahko naredil pred 25 leti," je povedal 55-letni glasbenik in dodal, da imajo pesmi na albumu brezskrben retropridih.

Za albumom stoji preverjena ekipa
Čeprav je Adams v svoji karieri prodal več kot 65 milijonov albumov in prejel več nagrad, je priznal, da nikoli ni sledil trendom, poroča Reuters. "Ne vem, kdo je moje ciljno občinstvo, nič ne vem o glasbenem poslu, delam glasbo, in to je nekaj, kar sem vedno počel. Preprosto, pišem pesmi, ki so všeč meni," je povedal pred kratkim.

Adams je pri nastanku novega albuma sodeloval s preverjeno ekipo, album je produciral Jeff Lynne, besedil se je lotil s preverjenim Jimom Vallanceom, ki je pisal besedila za Aerosmithe, Roda Stewarta, Tino Turner, Alica Cooperja in mnoge druge. Soodgovoren je tudi za nastanek Adamsove uspešnice Summer of '69. Na albumu je devet novih skladb in štiri akustične priredbe.