45-letna Roisin je skozi leta razvila prepoznaven in igriv zvok. Žanrsko se ne omejuje in večkrat poskrbi za majhna glasbena presenečenja. V njeni glasbi lahko poslušalec odkrije primesi popa, housa in disca. Je ena redkih glasbenih umetnic, ki ne odstopa od izvirnega lastnega zvoka in glasbenega izraza, so zapisali organizatorji ljubljanskega koncerta, ki bo v sklopu Kurzschlussa na sporedu 26. septembra na Gospodarskem razstavišču.

Roisin Murphy je v Sloveniji nazadnje nastopila na festivalu Flow. Foto: EPA
Roisin Murphy je v Sloveniji nazadnje nastopila na festivalu Flow. Foto: EPA
Sorodna novica Prvi vtisi s festivala Flow: Obetavno, toda ali se bo "prijelo"?

Slovenskemu občinstvu bo Roisin Murphy predstavila nekaj novih uspešnic s projekta All My Dreams, manjkale pa ne bodo niti starejše uspešnice, kot so Overpowered, Let me Know in You Know Me Better. Oder si bo delila z glasbenimi kolegi, ki bodo, kot so napovedali organizatorji, prepletali elektroniko z nastopom v živo.

Projekt All My Dreams, ki vključuje osem skladb, je pevka ustvarila lani v sodelovanju s producentom Mauriceom Fultonom. "Maurice je svoje življenje posvetil glasbi in plesu. Njegove izkušnje so dragocene in glasbeno znanje nesporno. Popolnoma sem se mu prepustila in naredila vse, kar je od mene produkcijsko zahteval," je o sodelovanju s Fultonom povedala umetnica.

Irsko pevko je na svetovno glasbeno sceno umestilo delovanje v dvojcu Moloko. S producentom Markom Brydonom sta ustvarila šest albumov in uspešnice, kot so Sing It Back, The Time Is Now in Forever More.

Na začetku novega tisočletja se je glasbenica udarno vrnila na glasbeno sceno s samostojnim albumom Ruby Blue, največji uspeh pa je požela z drugim albumom Overpowered. Številna sodelovanja s producenti so ji prinesla nominaciji za nagradi Mercury Music in Ireland's Choice Music Prize.

Roisin Murphy je v Ljubljani že nastopila leta 2008 v Križankah, nato pa še leta 2015 v sklopu festivala Flow v Tobačni.