Glasbenica pravi, da je izbor za pesem Evrovizije prekrasen, radosten in edinstven dogodek. Foto: Reuters
Glasbenica pravi, da je izbor za pesem Evrovizije prekrasen, radosten in edinstven dogodek. Foto: Reuters
Jessica Mauboy
Na veliki evrovizijski oder je stopila leta 2014 na Danskem. Foto: Reuters

Aboriginska pevka pravi, da je zelo ponosna, ker ji je bila zaupana tovrstna čast, hkrati pa je nekoliko nervozna, da bo zastopala državo, ki se tekmovanja udeležuje od leta 2015.

Na izbor za pesem Evrovizije gleda kot na prekrasen, radosten in edinstven dogodek, ki z glasbo pod isto streho združi ljudi iz več kot 40 različnih držav in kultur. "Dokazuje, kako lahko moč glasbe preseže različnost."

Svojo glasbeno pot je začela na avstralskem glasbenem tekmovanju leta 2006, od takrat pa je izdala pet studijskih albumov, ki so jih prodali v več kot 3,4 milijona izvodov. Nastopila je tudi v več filmih in televizijskih serijah.

Na veliki evrovizijski oder ne bo stopila prvič - leta 2014 je bila namreč na Danskem, kjer je nastopila v spremljevalnem programu pod avstralskimi in aboriginskimi zastavami. Takrat se je tudi prvič v zgodovini zgodilo, da je za nastop na tekmovanju zaprosila neevropska država.

Vsi trije dozdajšnji predstavniki Avstralije so se na Evroviziji uvrstili med prvo deseterico, lanska predstavnica Dami Im pa je s skladbo Sound of Silence na izboru v Ukrajini dosegla drugo mesto.