Gaja Prestor Foto: Osebni arhiv
Gaja Prestor Foto: Osebni arhiv

VEČ O IZVAJALCU
Facebook
Instagram

ZGODOVINA NA EMI
/

BIOGRAFIJA

Sem Gaja Prestor, rojena 22.4.2000, v Trbovljah. Predstavljam se pod umetniškim imenom GAJA.
Svoje glasbeno ustvarjanje sem začela že v zelo mladih letih. Moji straši pravijo, da sem znala peti prej kot pa govoriti. Kar sedem let sem se šolala v vokalni šoli vocal BK studio v Celju.
Leta 2012 sem bila sprejeta na avdiciji za pevko v mladinski glasbeni skupini U3, pod okriljem Marjana Hvale. Sestavljalo ga je 6 mladih nadobudnih glasbenikov. Bili smo zelo aktivni, imeli ogromno nastopov in samostojnih koncertov (Ritem mladosti, predskupina Bajage v Štuku, Botrstvo na Kongresnem trgu v Ljubljani, Otroški bazarji, nastopi po osnovnih šolah ... ). Velikokrat sva v okviru skupine U3 izvedli skupaj duet z Manuello Hvala.
Dvakrat sem bila gostja v oddaji Dobro jutro, enkrat s skupino U3, enkrat sama.
Sodelovala sem v oddaji Klemna Slakonje - Jebella cesta.
Leta 2014, sem sodelovala na najstniškem Festivalu - FENS v Kopru, kjer sem z avtorsko skladbo Take a Chance zasedla drugo mesto v kategoriji do 15. let. Sodelovala sem tudi na razpisanem izboru za otroško Evrovizijo na RTV Slovenija.
Leta 2017 sem začela svoje glasbeno ustvarjanje z Žanom Serčičem, s katerim sva tudi ustvarila mojo prvo avtorsko skladbo To je kar imam.
V prelomnem letu 2018, sem v marcu 2018 krasila naslovnico revije Cosmopolitan in prejela naziv Cosmopolitan dekle leta 2018. Naslovnico sem ponovno krasila tudi v oktobru 2018, kar me je zaznamovalo kot prvo dekle v zgodovini Slovenije, ki je Cosmo naslovnico krasila kar dvakrat v enem letu.
Poleti 2018, sem skupaj z producentom Žanom ustvarila novo skladbo Nazaj - ki je ena najbolj predvajanih skladb na radijskih postajah v letu 2018/2019.
V decembru 2018 sem nastopila na dogodku TED-X v Cankarjevem domu. Skupaj z Dj-om Minlessom sva posnela hit Black and white, sneman v studiu RSL, ki je hkrati tudi največje v Sloveniji.
Poleti 2018 sem predavala na finančnih šolah preko e-študentskega servisa, predstavila sem svojo Instagram poslovno pot - Kako uspeti na socialnih omrežjih in ustvarjati svojo glasbo. V juniju 2018 sem prejela priznanje za Naj debitantko slovenske pop glasbe preko založbe Menart Records Slovenija. V oktobru 2018 sem ustvarila novo avtorsko skladbo Ona, ki je v letu 2019 prejela nominacijo za Naj pesem leta 2018 na podelitvi nagrad žarometi. Skladba nosi močno sporočilo, ima že okoli 250 tisoč ogledov na Youtubu. V decembru sem posnela novo avtorsko pesem Decembra, ki je v pol leta dosegla kar pol milijona ogledov na youtubu. Junija 2019, sem izdala novo pesem Najino nebo. Julija sem uradno maturirala na Srednji Zdravstveni šoli v Celju program kozmetični tehnik in si pridobila poklic kozmetična tehnica. V letu 2019 sem bila nominirana tudi za naziv Femme Fatale.