Imset Foto: Osebni arhiv
Imset Foto: Osebni arhiv

VEČ O IZVAJALCU
Facebook
Instagram

ZGODOVINA NA EMI
/

BIOGRAFIJA
Imset so rockerji. No ja, moderni rockerji. Taki, ki si upajo odložiti kitare, z eno nogo prestopiti mejo in se spogledovati z močno elektroniko, dubstepom in še kakšnim od teh žanrov. Svojo smer plovbe so nakazali s prvim singlom Jadrava, ki je izšel aprila 2018, in nato naslednjim Kralj. S številom ogledov na platformi YouTube in prisotnostjo na radijskih valovih so presenetili in pokazali zobe v boju za pozornost, zdaj pa s svojo novo glasbo “jadrajo” v nove dimenzije.
Med drugim so v istem letu prejeli SAZAS-ovo nagrado za najboljšo skupino izmed 133 izvajalcev v Sloveniji in podpisali pogodbo z eno največjih založb Nika Records. V zadnjem letu pa so bili med najbolj predvajanimi slovenskimi izvajalci na številnih relevantnih radijskih postajah (Val 202, Radio Slo 1, Radio HIT, Radio Capris, Radio BOB, Radio Si ...)
Konec maja 2018 so se podali na pomembno pot po domačih in tujih glasbenih odrih, ki so jo odprli z izidom prvega albuma. Debitantsko ploščo Persona so posneli v studiu RSL Production s producentom Matejem Pečaverjem, dokončali pa s Tedom Jensenom (Green Day, Linkin Park, BMTH ...) v Sterling studiu v New Yorku.
Na albumu se jim je v duetu pri skladbi Sanjam pridružila tudi pevka Alya. Imsetovci pa nato niso počivali in takoj izdali svoj 3. videospot s plošče za pesem Na glas, v tem sta odlične igralske sposobnosti pokazala Domen Valič in Lea Mihevc. Videospot je požel veliko pozornosti, saj prikazuje precejšen tabu - kaj se ponekod zares dogaja za štirimi stenami.
V letošnjem letu pa so izdali tudi posnetek skladbe Vedno v živo s koncerta v Kopru. V zadnjem letu smo zato lahko skupino Imset videli na številnih večjih odrih po Sloveniji in na Hrvaškem, med drugim so kot prva slovenska skupina dvakrat nastopili pred legendarnimi Dire Straits (Experience), pot koncertiranja pa so si nato delili tudi s skupinami Parni Valjak, Bijelo Dugme, Prljavo Kazalište in številnimi drugimi tujimi in slovenskimi izvajalci.
Ob koncku turneje “prljavcev” pa so se odzvali na povabilo na veliki koncert ob začetku leta 2020 v Hali Tivoli.
Za leto 2020 fantje iz skupine Imset pravijo, naj se pripravimo na novo porcijo nove glasbe.